Antena 3 CNN Actualitate Vasile Cepoi: Arafat este un profesionist în domeniu, mă voi consulta cu el

Vasile Cepoi: Arafat este un profesionist în domeniu, mă voi consulta cu el

Vasile Cepoi: Arafat este un profesionist în domeniu, mă voi consulta cu el
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    12 Ian 2012   •   10:53

Secretarul de stat în MS Vasile Cepoi a declarat, joi, că Raed Arafat este un profesionist şi ar trebui readus pentru a colabora pe partea sistemului medical de urgenţă, precizând că el se va consulta cu acesta.

"Noi vrem să colaborăm cu doctorul Arafat, el are multă experienţă, să vedem dacă şi dânsul doreşte acest lucru. Dorim ca la dezbateri să participe adevăraţii profesionişti", a spus secretarul de stat, potrivit Mediafax.

Cepoi a precizat că, în opinia lui, plecarea lui Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii este o pierdere, decizia fiind generată de o situaţie de conjunctură.

Întrebat cum vede colaborarea cu ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi a spus că a avut mai multe întâlniri cu Ritli Ladislau, se cunosc bine, au colaborat şi sigur vor colabora şi mai departe bine pentru implementarea noii Legi a sănătăţii.

Vasile Cepoi a venit, joi dimineaţă, la Ministerul Sănătăţii, el declarând că nu începe acum discuţiile în cazul proiectului Legii sănătăţii, ci probabil de săptămâna viitoare.

La scurt timp după ce Vasile Cepoi a ajuns la Ministerul Sănătăţii, Guvernul a anunţat că premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a acestuia în funcţia de secretar de stat.

Guvernul a suplimentat, miercuri, numărul posturilor de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, de la două la trei asfel de funcţii, pentru a permite instalarea la minister a medicului Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Noul secretar de stat va coordona în mod direct, alături de ministru, procesul de reformă în sistemul de sănătate.

Numirea lui Cepoi la Ministerul Sănătăţii a fost convenită în întâlnirea de miercuri, de la Guvern, dintre premierul Emil Boc şi doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi consilier onorific în minister, întâlnire la care ministrul Ladislau Ritli (UDMR) nu a fost prezent.

Până la acest moment, organigrama Ministerului Sănătăţii a inclus două posturi de secretar de stat, ocupate de profesorul Adrian Streinu-Cercel şi, respectiv, Cristian Irimie.

Organigrama ministerului include şi un post de subsecretar de stat, care va fi ocupat de medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după demisia lui Raed Arafat.

Miercuri, premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a medicului Andrei Georgescu în postul de subsecretar de stat în minister.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi numit, marţi, consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, a venit, miercuri, la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă.

Marţi, Raed Arafat a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close