Antena 3 CNN Politică Medicul Ciuhodaru, numit consilier onorific pe probleme de urgenţă în Ministerul Sănătăţii

Medicul Ciuhodaru, numit consilier onorific pe probleme de urgenţă în Ministerul Sănătăţii

Medicul Ciuhodaru, numit consilier onorific pe probleme de urgenţă în Ministerul Sănătăţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    10 Ian 2012   •   13:54
Update 14.15 - Şeful de la Sănătate, Ritli Ladislau, a anunţat, marţi, colaborarea medicului Tudor Ciuhodaru cu Ministerul Sănătăţii (MS). "Am căutat un consilier temporar care ne va ajuta să ne ajute pe această lege. Doctorul Ciuhodaru va fi consilier onorific al ministrului pe probleme de urgenţă", a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, într-o conferinţă de presă desfăşurată la MS.

Demnitarul a mai spus că a avut o discuţie cu Tudor Ciuhodaru, urmând ca acesta să ajute la dezvoltarea şi comunicarea pe marginea proiectului Legii sănătăţii.

Întrebat dacă a luat o decizie privind numirea altcuiva în funcţia de subsecretar de stat, ministrul a răspuns: "Nu, am numai un consilier pe probleme de urgenţă".



Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, ar putea prelua funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, după ce Raed Arafat a anunţat, marţi, că demisionează din postul pe care îl ocupă.

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a declarat că a fost, marţi, la Palatul Cotroceni, că i-au fost cerute un CV şi informaţii despre tot ce ştie să facă, precizând că nu a discutat despre preluarea funcţiei de subsecretar de stat după plecarea lui Raed Arafat, potrivit Mediafax.

"Am fost solicitat să contribui la proiectul legii. Am fost invitat la Preşedinţie de dimineaţă (marţi dimineaţă - n.r.), am discutat despre sistemul de urgenţă, mi-a fost solicitat CV-ul şi informaţii despre ce ştiu să fac", a spus Tudor Ciuhodaru.

Întrebat dacă la Cotroceni i s-a propus şi preluarea funcţiei de subsecretar de stat după plecarea lui Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii, Ciuhodaru a spus că nu s-a discutat despre o astfel de eventualitate.

"Ar fi onorant pentru mine, dar mai important este să realizăm un sistem bun pentru pacient. Sunt multe lucruri care pot fi spuse, dar nimeni nu deţine adevărul absolut", a adăugat Ciuhodaru.

În schimb, Ciuhodaru a precizat că a primit o solicitare de la ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, pentru a discuta despre proiectul Legii sănătăţii.

"Am citit această lege, este o lege perfectibilă care oferă mai multe şanse unui pacient din serviciul de urgenţă", a mai spus Ciuhodaru.

Întrebat dacă este de acord cu afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu făcute luni seară, într-o emisiune de televiziune, Ciuhodaru a spus că nu a urmărit declaraţiile.

Medicul nu a comentat nici atitudinea sau demisia lui Arafat. Ciuhodaru a evitat un răspuns clar, spunând doar că sunt şi alţi specialişti în sistem şi mulţi dintre ei l-ar dori altfel. "Doresc să rămână alături de mine (Raed Arafat - n.r.) să facem acest sistem să funcţioneze", a mai spus deputatul UNPR.

Întrebat dacă ar accepta funcţia de subsecretar de stat în MS, Ciuhodaru a spus că deocamdată nu poate să ocupe funcţia deoarece este incompatibil, fiind şi deputat de Iaşi.

Din septembrie 2011, deputatul Tudor Ciuhodaru este membru al Grupului parlamentar progresist din Camera Deputaţilor, după ce s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). Mutarea medicului Ciuhodaru la UNPR vine după ce deputatul a fost exclus din Partidul Conservator.

Ciuhodaru este membru al Comisiei pentru sănătate şi familie şi al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Marţi, Raed Arafat a anunţat că demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Decizia de a demisiona vine în urma disputelor lui Raed Arafat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema Legii reformei în sănătate.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că în războiul dintre Traian Băsescu şi Raed Arafat în ceea ce priveşte reforma sănătăţii îi acordă încredere acestuia din urmă şi spune că medicul Arafat ar avea loc întotdeauna într-un guvern USL.

Tudor Ciuhodaru a fost ales în 2008 deputat de Iaşi, după ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp după alegeri a demisionat din partid, acuzând neînţelegeri cu liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.

Ulterior, el s-a înscris în UNPR, însă a demisionat şi din acest partid, după ce, în vara anului 2010, a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema tăierii salariilor cu 25 la sută.

În ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a înscris în PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primăria Iaşi.

Exclus în septembrie 2011 din PC, Tudor Ciuhodaru s-a înscris din nou în UNPR, anunţând că va candida la Primăria Iaşi şi că ar putea fi susţinut de mai multe partide.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Tudor Ciuhodaru UNPR CV cotroceni
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close