Antena 3 CNN Actualitate Viitorul sediu al ambasadei SUA, situat pe terenul cetăţeanului american Puiu Popoviciu!

Viitorul sediu al ambasadei SUA, situat pe terenul cetăţeanului american Puiu Popoviciu!

Viitorul sediu al ambasadei SUA, situat pe terenul cetăţeanului american Puiu Popoviciu!
Sursa foto: Puiu Popoviciu
27 Mar 2009   •   12:15
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Reţinerea de către DNA a magnatului Puiu Popoviciu a deschis o Cutie a Pandorei în mediul de afaceri. Multe lucruri neştiute până acum încep să iasă la lumină, iar altele capătă o nouă semnificaţie. În povestea în care sunt implicaţi oameni de afaceri, oameni politici şi oameni din serviciile secrete apare acum chiar şi ambasada Statelor Unite la Bucureşti. Despre ce este vorba:

Terenul de 220 de hectare obţinut de Popoviciu de la Universitatea Agronomică, şi care face obiectul unui dosar la DNA, a ajuns ţinta preferată a numeroşi investitori. Pe el se află acum cunoscutele centre comerciale IKEA şi Băneasa Shopping Center. Ce se ştie mai puţin este faptul că chiar ambasada SUA la Bucureşti a concesionat o parte din acest teren, aflat în proprietatea lui Popoviciu.

Mai exacat, în 2007, Ambasda SUA intră în posesia unei suprafeţe consistente de teren în nordul Bucureştiului, prin preluarea acestuia de la firma Băneasa Investments, deţinută de Puiu Popoviciu. Potrivit Academiei Caţavencu ar fi vorba de 24.000 de metri pătraţi. În schimb, într-un articol din Evenimentul Zilei se făcea referire la o declaraţie oficială a Ambasadei SUA, prin care se recunoştea preluarea unei suprafeţe de 4,4 hectare de teren în zonă.

Pe acest teren ar trebui să se construiască viitorul sediu al Ambasadei SUA, precum şi un complex rezidenţial pentru personalul Ambasadei. Intenţia mutării sediului s-a justificat la momentul respectiv prin raţiuni de securitate, dar şi din cauza faptului că actuala clădire a ambasadei SUA este revendicată în instanţă de Academia Română, fostul proprietar.

Interesant este şi faptul că Puiu Popoviciu deţine dublă cetăţenie, română şi americană. Cetăţenia americană a obţinut-o după 1990, când a locuit o perioadă în Statele Unite, în New Jersey. Popoviciu a fost reţinut la începutul săptămânii de DNA, dar a fost eliberat după 24 de ore. Procurorii au făcut recurs, ei cerând reţinerea omului de afaceri pentru o perioadă de 29 de zile.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu Ambasada SUA
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close