Antena 3 CNN Actualitate Prăpăd în Brașov, după o viitură puternică. 140 de locuințe au fost afectate: ”Nici bătrânii nu au văzut așa ceva!”

Prăpăd în Brașov, după o viitură puternică. 140 de locuințe au fost afectate: ”Nici bătrânii nu au văzut așa ceva!”

Pagube uriașe în Brașov după potopul care a lovit un cartier întreg! Peste 140 de case au fost afectate de ploile torențiale. Peste 70 de beciuri au fost inundate și o porțiune de aproximativ 2 kilometri a fost acoperită în întregime de ape. Polițiștii recomandă acum atenție sporită celor care circulă pe DN 13, prin zona Stupini.

Prăpăd în Brașov, după o viitură puternică. 140 de locuințe au fost afectate: ”Nici bătrânii nu au văzut așa ceva!”
de Laura Dinu    |    30 Aug 2021   •   08:47

Oamenii din Brașov spun că nu au mai văzut asemenea inundații de 40 de ani. Ceea ce era pentru ei doar o imagine de la televizor, care le dădea fiori, a devenit acum realitate. O realitate care le-a făcut pagube de zeci de mii de lei. 

”Probabil că voi fi nevoit să plec în afara țării să reușesc să adun alți bani. Mașina nu mai am ce să repar la ea, e compromisă”, povestește un tânăr localnic. 

Amploarea dezastrului este evidentă și în prezența echipelor de la ISU. Au fost atât de multe solicitări, încât șefii pompierilor militari au decis să cheme și oamenii care erau liberi. 

”Pentru evacuarea apei din mai multe gospodării și drumuri din cartierul Stupini s-a dispus creșterea capacității operaționale, prin chemarea personalului din turele libere. A fost activată grupa operativă la nivelul Inspectoratului și au fost transmise avertizări către primării”, spune Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov. 

Localnicii au făcut noapte albă, de teamă că nivelul apei va crește și mai mult. Iar veștile din partea meteorologilor nu sunt deloc îmbucurătoare. 

La 24 de ore după ce ploile s-au oprit, apa măsoară încă aproximativ 30 de centimetri. Pompierii sunt prezenți la fața locului cu motopompele și la această oră, în încercarea de a scoate apa care a intrat în locuințe. Iar casele care în care apa a fost scoasă, sunt încă pline de nămol. În unele zone, apa a măsurat chiar și o jumătate de metru.

Inundațiile puternice au afectat si mai multe zone de pe Valea Prahovei. Au fost distruse drumuri iar pompierii au trebuit să intervină pentru a evacua apa din gospodării și pentru a evacua turiști.

Sursele de apă potabilă au fost afectate de viituri la munte. Hidro Prahova a impus restricţii în Azuga, Buşteni, Sinaia şi Comarnic

×
Subiecte în articol: viitura Brașov Stupini
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close