Antena 3 CNN Actualitate Vine iarna, iar CNADNR vrea să dea pentru utilajele de deszăpezire 40 de MILIOANE de euro

Vine iarna, iar CNADNR vrea să dea pentru utilajele de deszăpezire 40 de MILIOANE de euro

Vine iarna, iar CNADNR vrea să dea pentru utilajele de deszăpezire 40 de MILIOANE de euro
de O.P.    |    09 Oct 2014   •   06:21

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale se pregăteşte pentru iarnă. Cel puţin pe hârtie. Vrea să cheltuiască pentru utilajele de deszăpezire peste 40 milioane de euro. La această sumă se mai adaugă alte 20 de milioane de euro pentru 5 contracte de întreţinere a drumurilor, pe timp de iarnă.

Până acum nu a fost finalizată nicio procedură, chiar dacă toată strategia companiei pe deszăpezire trebuie să fie gata cel târziu luna viitoare.

Cel mai mare contract scos la licitaţie de CNADNR este cel pentru achiziţia utilajelor de deszăpezire. Compania vrea să dea 41 de milioane de euro, bani veniţi de la Uniunea Europeană, dar şi de la bugetul de stat, pentru aceste utilaje.

Mai exact, se vor cumpăra 100 de autofreze, dintre care 31 de mare capacitate, 69 de capacitate medie şi 7 autospeciale şenilate de salvare. Contractul va fi incheiat pe o perioada de doi ani, asa ca pana in 2018, toate aceste maşini ar trebui să ajungă în garajale instituţiei.

Un calcul simplu arată că pentru un singur utilaj, autorităţile vor plăti aproape  400 de mii de euro.  Pe lângă acest contract, Compania de Drumuri a mai scos la licitatie şi alte 5 contracte pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă, în valoare totală de 20 de milioane de euro. 

Pentru Sectia de Drumuri Naţionale Caransebes, care are în administrare 330 de kilometri de drumuri nationale, statul vrea sa plateasca firmei care se va ocupa cu intretinerea lor, peste 2,1 milioane de euro. 

Pentru drumurile din Cluj, statul este dispus să plăteasca 8,8 milioane de euro, in timp ce pentru autostrada A3, Bucureşti - Ploieşti este nevoie de 1,4 milioane de euro. Alte 32 de contracte, încheiate anul trecut, rãmân în vigoare şi pentru iarna aceasta.

×
Subiecte în articol: deszapezire
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close