Antena 3 Actualitate Violeta Alexandru, anunț de ultimă oră despre creșterea pensiilor

Violeta Alexandru, anunț de ultimă oră despre creșterea pensiilor

de Gabriel Dano    |    03 Aug 2020   •   23:55
Violeta Alexandru, anunț de ultimă oră despre creșterea pensiilor
Sursa foto: gov.ro

Ministrul muncii şi protecţiei sociale, Violeta Alexandru, a declarat, luni, că se fac mai multe scenarii în privința creșterii pensiilor de la 1 septembrie și că acest lucru se va petrece 'cu siguranță'. Oficialul a evitat să spună și cu cât vor crește pensiile.

„Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie, şi o determinare pe care le avem ca în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face”, a declarat Violeta Alexandru, citată de Agerpres.

Decizia finală, după evaluarea Ministerului Finanțelor

Ministrul a afirmat că o decizie finală în ceea ce privește creșterea pensiilor va fi luată după evaluarea de la Ministerul Finanțelor.

”Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica tot ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe”, a mai spus Violeta Alexandru.

Ludovic Orban, despre pensii

Ludovic Orban a declarat că va crește pensia minimă cu același procent cu care va crește și punctul de pensie. Dacă punctul de pensie va crește cu 14 procente, așa cum este ultimul procent avansat de Guvern, atunci și pensia minimă va crește cu același procent de la 1 septembrie, iar asta înseamnă că pensia minimă care acum este de 704 lei pe lună va fi 802,5 lei.

De luna următoare, sta înseamnă o creștere de aproape 100 lei!
Deși avem o lege clară care spune că punctul de pensii ar trebui majorat cu 40 de procente, Executivul a anunțat că pensiile vor crește doar cu 14%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close