Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă răspunde criticilor: „Nu am niciun act normativ pe masa guvernului referitor la amnistie”

Viorica Dăncilă răspunde criticilor: „Nu am niciun act normativ pe masa guvernului referitor la amnistie”

Viorica Dăncilă răspunde criticilor: „Nu am niciun act normativ pe masa guvernului referitor la amnistie”
Sursa foto: Foto: Captură Antena3
de S.T.    |    15 Ian 2019   •   18:14

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, în Parlamentul European, după ce Guvernul a fost criticat în legătură cu un posibil proiect privind amnistia, că nu există un astfel de document pe masa Executivului.

„Referitor la amnistie, am spus de nenumărate ori -nu am niciun act normativ pe masa guvernului referitor la acest lucru. Nu cred să apărăm pe nimeni, vrem să protejăm cetăţenii împotriva abuzurilor. Vrem să protejăm drepturile cetăţenilor care au fost afectaţi de decizii ale justiţiei, de protocoale secrete între servicii şi justiţie.

Cei care ţipă tare acum, mulţi dintre ei vor să ascundă ce s-a întâmplat de fapt în România şi că au fost parte a acestui sistem care a dus la încălcarea drepturilor omului", a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marţi, în plenul în care este prezentă Viorica Dăncilă, că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliţie, implicat ALDE România, dacă nu îşi schimbă abordarea pe amnistie.

Şi alţi europarlamentari au catalogat drept de neacceptat un demers cum ar fi ordonanţa privind amnistia.

Citiți și:

Viorica Dăncilă, în Parlamentul European: „Românii resimt un tratament inegal faţă de România”

Dezbatere aprinsă despre România la Strasbourg. Europarlamentarul Theodor Stolojan, atac la miniștri

×
Subiecte în articol: viorica dancila amnistie guvern
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close