Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Viorica Dăncilă, amenințată cu activarea Articolului 7 în cazul României! Guy Verhofstadt: „Nu sunteți departe de o astfel de procedură”

Viorica Dăncilă, amenințată cu activarea Articolului 7 în cazul României! Guy Verhofstadt: „Nu sunteți departe de o astfel de procedură”

Viorica Dăncilă, amenințată cu activarea Articolului 7 în cazul României! Guy Verhofstadt: „Nu sunteți departe de o astfel de procedură”
de S.T.    |    15 Ian 2019   •   17:32

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a avertizat-o marţi pe Viorica Dăncilă că guvernul pe care îl conduce ar putea fi al treilea în cazul căruia va fi activat Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene.

„Ţara dumneavoastră preia preşedinţia într-o perioadă critică în care sunt făcute propuneri legislative vitale”, a spus Guy Verhofstadt.

Între acestea, el a menţionat reformarea sistemului Dublin şi demararea a două proceduri pe baza Articolului 7 din Tratat (Polonia şi Ungaria).

„Chiar sper că în timpul preşedinţiei dumneavoastre nu va exista un al treilea caz. Unul împotriva guvernului dumneavoastră. Şi trebuie să vă spun: nu sunteţi departe de asta. Vă apropiaţi tot mai mult de aplicarea Articolului 7, pentru că ignoraţi în continuare recomandările Comisiei de la Veneţia”.

Viorica Dăncilă, în Parlamentul European: „Românii resimt un tratament inegal faţă de România”

Preşedintel ALDE European ameninţă şi legat de abordarea privind amnistia, spunând că dacă la Bucureşti coaliţia nu îşi schimbă opinia, „familia mea europeană nu va merge cu dvs”.

În final, Verhofstadt i-a urat succes Vioricăi Dăncilă. „Vă doresc să fiţi prim-ministrul real al ţării dumneavoastre, să curăţaţi mizeria făcută în trecut. Şi vă doresc să faceţi asta fără a face un compromis cu forţele corupte din prezent”.

Articolul 7 din Tratatul UE este procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru, care ar putea duce la suspendarea dreptului de vot.

Citiți și:

Dezbatere aprinsă despre România la Strasbourg. Europarlamentarul Theodor Stolojan, atac la miniștri

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close