Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Dezbatere aprinsă despre România la Strasbourg. Europarlamentarul Theodor Stolojan, atac la miniștri

Dezbatere aprinsă despre România la Strasbourg. Europarlamentarul Theodor Stolojan, atac la miniștri

Dezbatere aprinsă despre România la Strasbourg. Europarlamentarul Theodor Stolojan, atac la miniștri
de S.T.    |    15 Ian 2019   •   17:21

Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, marţi, că România nu este nici membră a spaţiului Schengen şi nici membră a zonei Euro, ceea ce arată că nu este pe deplin integrată în UE.

El i-a cerut Vioricăi Dăncilă să se întâlnească cu reprezentanţii instituţiilor de care depinde aderarea.

„V-aţi exprimat îngrijorarea ca statele membre din est să nu fie lăsate la periferia UE. Atât timp cât de exemplu România nu este nici membră a spaţiului Schengen şi nici membră a zonei euro, ţara noastră nu este pe deplin integrată în UE. Preşedinţii instituţiilor europene au arătat că România este pregătită şi că susţin aderarea ei la Schengen. Dar nu este suficient. Ca premier aveţi obligaţia faţă de toţi românii şi faţă de mediul de afaceri din România de a va întâlni cât mai rapid cu prim-miniştri din Olanda şi Franţa, cu cancelarii Germaniei şi Austriei şi să îi convingeţi că România merită şi e pregătită să adere la Schengen”, a declarat Theodor Stolojan, în plenul Parlamentului European.

Stolojan a susţinut că miniştri din Cabinetul Dăncilă ar trebui să ţină cont de recomandările experţilor din reprezentanţa României.

„Avem dosare grele pe masă negocierilor cu Consiliul.: migraţia, mobilitatea în transporturi, peste 40 de rapoarte care privesc cadrul financiar multianual 2021-2027 şi altele. Soluţiile din aceste negocieri vor prefigura viitorul UE în următorii ani. După cum ştiţi aveţi foarte mulţi miniştri noi care nu au experienţa negocierilor cu instituţiile europene. Vă rog să le cereţi să se bazeze pe recomandările experţilor de la reprezentanţa României care cunosc foarte bine dosarele de pe agenda europeană”, a declarat Stolojan, în Parlamentul European.

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Casa Albă amână cu 16 luni onorarea contractelor de armament
x close