Antena 3 CNN Actualitate Motivul pentru care Volodimir Zelenski nu a mai vorbit în Parlamentul României: "Nu am pregătit niciun discurs"

Motivul pentru care Volodimir Zelenski nu a mai vorbit în Parlamentul României: "Nu am pregătit niciun discurs"

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a ajuns, marți, la București, pentru o întâlnire cu Klaus Iohannnis, președintele României, dar și cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu Alfred Simonis și Nicolae Ciucă. Inițial, trebuia să țină un discurs în Parlament.

Motivul pentru care Volodimir Zelenski nu a mai vorbit în Parlamentul României: "Nu am pregătit niciun discurs"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2023   •   17:51

În programul președintelui ucrainean ajuns în România se regăsea, potrivit agendei publice, și un discurs programat pentru a fi ținut în Parlament, într-un moment în care atât Camera Deputaților, cât și Senatul se aflau în sală.

După ce a ajuns la București, întâlnirea dintre parlamentari și Zelenski a fost anulată.

În cadrul conferinței de presă organizată la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de ce s-a anulat întâlnirea cu Parlamentul. Iohannis a răspuns:

"Programul domului Zelenski a fost negociat de cele două delegații și comunicat public, atât pot să spun la asta”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Prima vizită oficială a preşedintelui ucrainean în România | Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski anunţă semnarea unui Parteneriat Strategic

Zelenski a răspuns la aceeași întrebare, susținând că aceasta nu a fost o vizită în care să prezinte un discurs:

"Știm că nu duc lipsă de discursuri în toate țările, cu tot respectul. Aceasta a fost o vizită în care să mulțumesc românilor și să vorbesc strategic cu președintele Iohannis.

Mă mai întâlnesc cu prim-ministrul și cu câțiva parlamentari. Nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Poate cineva l-a făcut împotrivă, dar eu nu l-am pregătit”, a spus Volodimir Zelenski.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close