Antena 3 CNN Actualitate Volodimir Zelenski vine în România: "Amănuntele sunt puţine din raţiuni de securitate"

Volodimir Zelenski vine în România: "Amănuntele sunt puţine din raţiuni de securitate"

Volodimir Zelenski vine în România. Preşedintele ucrainean se va întâlni, cel mai probabil, cu preşedintele Klaus Iohannis, însă "amănuntele despre vizită sunt puţine din raţiuni de securitate".

de Vasile Marcu    |    06 Oct 2023   •   12:34

Vizita liderului ucrainean va avea loc în data de 10 octombrie și va fi una scurtă.

Zelenski se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis.

Cei doi vor discuta situația de pe frontul din Ucraina, despre refugiații ucraineni din România și despre ajutorul cu care țara noastră și alte state europene pot contribui la efortul de război al Kievului.

"Este vorba atât de asistență umanitară, cât și militară. Amănuntele despre vizita președintelui ucrainean sunt puține, din rațiuni de securitate", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Marcu.

Citește și: SUA trimit în Ucraina arme confiscate de la regimul din Iran

Zelenski vine în România după ce ajutorul militar pentru Ucraina a fost blocat în Congres

Vizita lui Volodimir Zelenski în România vine într-un context complicat pentru Kiev.

Aprobarea, în continuare, a ajutorului militar al SUA este blocată în Congresul de la Washington, după ce șeful republican al Camerei Reprezentanților, a fost destituit printr-un vot provocat de aripa Trump din propriul său partid.

Alegerea unui nou lider al Camerei legislativului din Washington se anunță, de asemenea, complicată, iar fără conducător procesul de adoptare a legilor este blocat.

Reprezentanții Uniunii Europene au avertizat că nu pot înlocui rolul SUA în acordarea asistenței militare pentru Ucraina iar amiralul olandez Rob Bauer a spus, la rândul său, că, în ceea ce privește rezervele militare ale aliaților europeni, "se vede fundul sacului".

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski România
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close