Antena 3 CNN International News Oficial NATO: "Se vede fundul sacului cu arme și muniții pentru Ucraina!"

Oficial NATO: "Se vede fundul sacului cu arme și muniții pentru Ucraina!"

Armatele statelor din Occident rămân fără muniție pe care să o ofere Ucrainei, avertizează oficiali din NATO și din Marea Britanie, citați de CNN.

Oficial NATO: "Se vede fundul sacului cu arme și muniții pentru Ucraina!"
Sursa foto: hepta / DPA Images
de Adrian Iclozan    |    04 Oct 2023   •   15:16

Oficialii menționați au îndemnat națiunile blocului militar să își intensifice producția militară "pentru a menține Ucraina în luptă, împotriva invadatorilor ruși".

Vestea despre deficitul de muniție vine după ce banii destinați cumpărării de arme pentru Ucraina nu au mai fost incluși într-o lege pe care Congresul american a adoptat-o în ultimul weekend, pentru a evita oprirea activității guvernului federal.

Legea, rezultatul unui compromis între democrații care controlează Senatul și republicanii majoritari în Camera Reprezentanților, a făcut deja o victimă politică peste Ocean.

Mijlocitor al acestui compromis bi-partizan, republicanul Kevin McCarthy a fost înlăturat de la conducerea Camerei Reprezentanților la cererea și prin votul aripii dure a partidului său, aripă controlată de fostul președinte Donald Trump.

Citește și: Zelenski, după ce Congresul SUA a tăiat ajutorul militar pentru Ucraina: "Victoria noastră va veni!" 

Aceste evoluții sunt îngrijorătoare pentru Ucraina, în contextul în care războiul declanșat de Rusia a ajuns în cea de-a 20-a lună.

"Fundul sacului este acum vizibil", a declarat amiralul olandez Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, cu privire la stocul de muniție al Occidentului.

"Noi cedăm sisteme de arme și muniții Ucrainei, ceea ce este minunat, dar nu o facem din depozite pline. Am început să dăm din depozite pe jumătate pline sau mai puțin pline în Europa", iar aceste depozite sunt acum pe sfârșite", a adăugat Bauer, într-un discurs susținut marți, la Forumul de Securitate de la Varșovia.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close