Antena 3 CNN Actualitate Mai sunt închise trei drumuri naționale din cauza vremii şi sute de gospodării, fără curent electric. Este alertă în Galaţi, Buzău, Vrancea

Mai sunt închise trei drumuri naționale din cauza vremii şi sute de gospodării, fără curent electric. Este alertă în Galaţi, Buzău, Vrancea

Mai multe sectoare de drumuri naționale sunt închise în județele Brăila, Buzău, Vrancea, Galați și Bacău, din cauza ninsorilor și viscolului.

Mai sunt închise trei drumuri naționale din cauza vremii şi sute de gospodării, fără curent electric. Este alertă în Galaţi, Buzău, Vrancea
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2023   •   16:00

UPDATE 16:00 - Trei sectoare de drumuri naționale din Brăila, Vrancea și Galați sunt închise duminică după-amiaza, din cauza vremii nefavorabile, iar pe alte drumuri sunt restricții de tonaj.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulației publice DN23 Brăila – Olăneasca, în județul Brăila, DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul în Vrancea și DN 24D Băleni – Tulucești, în județul Galați.

Pe DN 22 Râmnicu Sărat – Băile (județul Buzău) – Brăila (jud. Brăila) traficul este restricționat pentru autoturisme cu masa mai mare de 3,5 tone.

Totodată, în județul Galați, pe drumuri naționale: DN 24D (Băleni – limită cu Județul Vaslui) și DN 25 (Hanu Conachi –Șendreni) traficul este restricționat pentru autoturisme cu masa mai mare de 7,5 tone).

Citeşte şiCând se retrage ciclonul polar din România. Alina Şerban, prognoza meteo ANM pentru perioada următoare

Polițiștii rutieri îi îndeamnă pe șoferi ca înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să își echipeze maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă. 

Trebuie sporită atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi să se evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiții de trafic intens, șoferii sunt sfătuiți să își păstreze calmul, să respecte toate regulile de circulație şi nu blocheze intersecţiile. De asemenea, să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi șoferii reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Totodată, șoferilor li se recomandă să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească în mod corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare.

--------------------

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise circulației publice următoarele drumuri naționale:

  • DN 22 Brăila, județul Brăila – Râmnicu Sărat, județul Buzău;
  • DN 23B Măicănești, județul Vrancea – limita județul Buzău;
  • DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;
  • DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;
  • DN 23 Brăila, județul Brăila – Focșani, județul Vrancea;
  • DN 2R Jitia – Vintileasca, județul Vrancea;
  • DN 25 Șendreni – Hanu Conachi, județul Galați;
  • DN 24D Băleni – Tulucești, județul Galați;
  • DN 11A Bârlad/județul Vaslui – limită județ Bacău.

Drumuri cu trafic restricționat pentru mașinile cu masa mai mare de 7,5 tone:

  • DN 2D Focșani - Greșu/VN;
  • toate drumurile naționale din județul Brăila, cu excepția DN 22B, unde restricția este permanentă, de 3,5 tone;
  • în județul Galați, pe următoarele drumuri naționale: DN 24D, DN 25 și DN 26.

Drumuri cu trafic restricționat pentru mașinile cu masa mai mare de 4,5 tone:

  • DN 24 Tișița/VN – Cosmești/GL;
  • DN 11A Adjud-Vechi - Podu Turcului/VN.

Drumuri cu trafic restricționat pentru mașinile cu masa mai mare de 3,5 tone:

- DN 2 în județul Buzău, de la limita jud. Ialomița – limită jud. Vrancea;

Bara Sulina rămâne închisă, celelalte porturi fiind redeschise.

Avertizarea ANM de ninsori abundente şi viscol, prelungită

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână.

Potrivit ANM, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să ningă și se vor acumula în general 15-20 l/mp, astfel că se va depune strat de zăpadă.

În aceste zone vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În restul zonei atenționate din Muntenia (județele Prahova, Giurgiu, Ilfov și municipiul București) va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări în general de 30-35 km/h.

Duminică (29 ianuarie) vor mai fi intensificări ale vântului local în estul țării unde zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, de la ora 14:00 până duminică, la ora 10:00. 

Sunt vizate județele: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Prahova, Buzău, Brăila, București, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Constanța, Tulcea, dar și Brașov și Covasna.

122 de localități din şapte județe, fără curent din cauza vremii

Aproape 30.000 de consumatori din 122 de localități din țară nu au curent, duminică dimineața, din cauza ninsorilor și a viscolului din ultimele ore.
Potrivit IGSU, în urma viscolului, ninsorilor abundente și a vântului puternic, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat efecte în 123 de localități din 18 județe: Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și municipiul București.

Pompierii împreună cu celelalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 de copaci și 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 de autoturisme, o anexă gospodărească și acoperișul unui bloc de locuințe, cât și pentru evacuarea apei din 1 beci, 1 stradă și 1 drum județean (DJ 713/DJ).

Din cauza zăpezii, sunt blocate 9 drumuri naționale și 44 de drumuri județene.

La acest moment se intervine în județele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Tulcea, Vaslui și Vrancea pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică se înregistrează întreruperi în 122 de localități din 7 județe (Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea) fiind afectați 29.389 consumatori, însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și revenirea la starea de normalitate.

Jandarmii dau la lopată pe E85, ca să scoată maşinile şi TIR-urile din zăpadă. Mai multe echipaje de jandarmi acționează sâmbătă pe DN 85, în Buzău, pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăți din cauza vremii nefavorabile

Cod galben de ceață, duminică dimineața, în județele Dolj și Argeș

Meteorologii au emis duminică dimineața două avertizări Cod galben de ceață pentru județele Dolj și Argeș.

Potrivit ANM, sunt vizate județul Dolj și localitățile Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Costești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bascov, Poiana Lacului, Buzoești, Băiculești, Leordeni, Bârla, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Mihăești, Corbeni, Coșești, Bogați, Lerești, Stâlpeni, Slobozia, Schitu Golești, Corbi, Stoenești, Vedea, Bradu, Valea Mare Pravăț, Mușătești, Bălilești, Ungheni, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Stolnici, Merișani, Poienarii de Muscel, Moșoaia, Lunca Corbului, Priboieni, Suseni, Albota, Budeasa, Dârmănești, Căteasca, Rătești, Micești, Tigveni, Godeni, Recea, Rociu, Berevoești, Aninoasa, Șuici, Domnești, Arefu, Căldăraru, Cetățeni, Cocu, Miroși, Valea Danului, Uda, Negrași, Vlădești, Bughea de Jos, Hârsești, Mozăceni, Popești, Izvoru, Vulturești, Bughea de Sus, Ciofrângeni, Băbana, Valea Iașului, Oarja, Ștefan cel Mare, Davidești, Cepari, Cuca, Cotmeana, Boteni, Brăduleț, Sălătrucu, Morărești, Săpata, Beleți-Negrești, Drăganu, Teiu, Mioarele, Hârtiești, Dobrești, Nucșoara, Cicănești, Albeștii de Muscel, Ciomăgești, Râca, Boțești, Poienarii de Argeș din județul Argeș.

În aceste zone se va semnala ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Avertizările sunt în vigoare până la ora 9:00.

Zi de foc pentru salvamontiști: 51 de persoane, salvate din zonele montane

Salvamontiștii din întreaga țară au salvat sâmbătă 51 de persoane din zonele montane, 17 dintre acestea fiind predate ambulanțelor sau echipajelor SMURD pentru transport la spital.

Potrivit Dispeceratului Național Salvamont, sâmbătă s-au primit 42 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență. Cele mai multe apeluri, 8, au fost primite pentru Salvamont Voineasa, 7 pentru Salvamont Sinaia, 5 pentru Salvamont Municipiul Brașov și câte 3 pentru Salvamont Sibiu, Salvamont Maramureș și Salvamont Lupeni.

În cazul intervențiilor au fost salvate 51 persoane, dintre acestea 17 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 46 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

Salvamont România îndeamnă turiștii la prudentă și responsabilitate în derularea activităților montane.

×
Subiecte în articol: ninsoare zapada drumuri inchise
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close