Antena 3 CNN Meteo Avertizarea ANM de ninsori abundente şi viscol, prelungită. Care sunt zonele vizate de codul galben

Avertizarea ANM de ninsori abundente şi viscol, prelungită. Care sunt zonele vizate de codul galben

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână.

Avertizarea ANM de ninsori abundente şi viscol, prelungită. Care sunt zonele vizate de codul galben
Sursa foto: antena3.ro
de Georgiana Adam    |    28 Ian 2023   •   14:13

Potrivit ANM, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să ningă și se vor acumula în general 15-20 l/mp, astfel că se va depune strat de zăpadă.

În aceste zone vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În restul zonei atenționate din Muntenia (județele Prahova, Giurgiu, Ilfov și municipiul București) va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări în general de 30-35 km/h.

Duminică (29 ianuarie) vor mai fi intensificări ale vântului local în estul țării unde zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Citeşte şiCând se retrage ciclonul polar din România. Alina Şerban, prognoza meteo ANM pentru perioada următoare

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, de la ora 14:00 până duminică, la ora 10:00. 

Sunt vizate județele: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Prahova, Buzău, Brăila, București, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Constanța, Tulcea, dar și Brașov și Covasna.

Vremea în București: Va ninge moderat, iar maximele vor ajunge la 1 grad Celsius

În Capitală va ninge moderat în următoarele ore, iar temperatura maximă va ajunge la un grad Celsius, potrivit prognozei emise sâmbătă de ANM. 

Prognoza pentru perioada sâmbătă, ora 14.00-duminică, ora 10.00, arată că în București vremea se va menține închisă, va ninge moderat cantitativ (în medie se vor acumula 10 l/mp), iar vântul va sufla slab și moderat (rafale de cel mult 30…35 km/h).

Stratul de zăpadă are grosimi variabile, cuprinse între 8 și 10 cm, iar în următoarele ore se va depune un strat nou de zăpadă, neuniform, cu grosimi în general de 6-7 cm.

Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -2…-1 grad.

Citește și: Iarna s-a instalat în România. Mai multe drumuri naţionale şi porturi închise, zeci de maşini distruse

Circulația rutieră a fost închisă, sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri naționale din Buzău și Vrancea, din cauza ninsorii viscolite.

De asemenea, pe mai multe sectoare de drum, sunt restricții de tonaj. Porturile sunt închise din cauza vremii, iar pe autostrăzile A1, A2 și A3 ninge.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale.

Jandarmii dau la lopată pe E85, ca să scoată maşinile şi TIR-urile din zăpadă. Mai multe echipaje de jandarmi acționează sâmbătă pe DN 85, în Buzău, pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăți din cauza vremii nefavorabile.

×
Subiecte în articol: ninsori viscol avertizare meteo
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close