Antena 3 CNN Actualitate Jandarmii dau la lopată pe E85, ca să scoată maşinile şi TIR-urile din zăpadă. A fost activat planul roşu

Jandarmii dau la lopată pe E85, ca să scoată maşinile şi TIR-urile din zăpadă. A fost activat planul roşu

Mai multe echipaje de jandarmi acționează sâmbătă pe DN 85, în Buzău, pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăți din cauza vremii nefavorabile. 

Jandarmii dau la lopată pe E85, ca să scoată maşinile şi TIR-urile din zăpadă. A fost activat planul roşu
Sursa foto: Jandarmeria romana
de Georgiana Adam    |    28 Ian 2023   •   10:57

A fost activat planul roşu, iar acest lucru înseamnă că toate forţele de ordine sunt în teren.

Zeci de mașini și tiruri, blocate ore în șir, au reușit să pornească la drum.

Potrivit Jandarmeriei Române, până în acest moment a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a deszăpezi 11 autovehicule și trei tiruri care rămăseseră blocate în zăpadă.

"Mai multe echipaje de jandarmi acționează pe DN 85 pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăți din cauza vremii nefavorabile.

Până în acest moment, a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a deszăpezi 11 autovehicule și 3 tiruri care rămăseseră blocate în zăpadă. 

Citeşte şiCând se retrage ciclonul polar din România. Alina Şerban, prognoza meteo ANM pentru perioada următoare

Noi vom rămâne în zonă până când ne vom asigura că toți oamenii sunt în afara pericolului și că vor ajunge in siguranță la destinație. 

Vă reamintim că în mai multe județe din țară sunt în vigoare coduri de ninsori puternice și viscol. Pentru siguranța dumneavoastră, vă recomandăm ca, înainte să plecați la drum, să vă informați asupra stării vremii și a itinerariului de deplasare", se arată în comunicatul Jandarmeriei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prefect Buzău: "De două ore scoatem maşini de pe firul Râmnicu Sărat-Buzău"

"Sunt 150 de oameni cu lopeţi care trec pe la toate maşinile.

De două ore scoatem maşini de pe firul Râmnicu Sărat-Buzău, sper ca în două ore sa terminăm.

Avem ajutor şi de la Ciolpani, ajutor de resursă umană.

Cred că suntem într-o formulă eficientă.

Avem 315 avarii la instalaţia electrică din judeţ", a declarat Daniel Ţiclea, prefectul de Buzău, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

S-a început scoaterea primelor mașini, de pe sensul Râmnicu Sărat - Buzău.

Potrivit prefectului Daniel Țiclea, se acționează în zona Comișoaia, din județul Buzău, cu toată resursă disponibilă, inclusiv cu sprjinul Diviziei 2 Infanferie Getica.

Mai multe județe din țară sunt în vigoare coduri de ninsori puternice și viscol. Jandarmii le recomandă șoferilor ca, înainte să plece la drum, să se informeze asupra stării vremii și a itinerariului de deplasare.

Iarna s-a instalat în România. Mai multe drumuri naţionale şi porturi închise, zeci de maşini distruse

Circulația rutieră a fost închisă, sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri naționale din Buzău și Vrancea, din cauza ninsorii viscolite.

De asemenea, pe mai multe sectoare de drum, sunt restricții de tonaj. Porturile sunt închise din cauza vremii, iar pe autostrăzile A1, A2 și A3 ninge.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale.

×
Subiecte în articol: jandarmi deszapezire Buzau E85 masini TIR-uri
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close