Antena 3 CNN Actualitate Zeci de copii s-au baricadat în grădiniţă de frica unui roi de albine (VIDEO)

Zeci de copii s-au baricadat în grădiniţă de frica unui roi de albine (VIDEO)

Zeci de copii s-au baricadat în grădiniţă de frica unui roi de albine (VIDEO)
Sursa foto: roi albine
04 Iun 2010   •   23:13

Zeci de copii de la o grădiniţă din Bucureşti s-au baricadat, vineri, în clădire din cauza unui roi de albine. Insectele sunt extrem agresive în această perioadă, spun specialiştii, pentru că vremea capricioasă şi schimbările bruşte de temperatură le agită. Iar pentru alergici, înţepătura poate fi mortală.

În ultima perioadă tot mai mulţi români au fost atacaţi de albine sălbatice care trăiesc în copaci sau în pereţii unor clădiri. Sunt mult mai agresive decât albinele din stupuri, spun apicultorii.

Cu o sperietură zdravănă s-au ales şi copiii unei grădiniţe din capitală când s-au trezit înconjuraţi de mii de albine.

Speriate, educatoarele au chemat pompierii.

Albinele sunt insecte paşnice. Atacă doar atunci când se simt în pericol. Însă fluctuaţiile de temperatură din ultima perioadă le-au făcut să devină violente.

Un comportament de înţepare se poate datora în general condiţiilor de vreme de la momentul respectiv care nu sunt prielnice. Zilele ploioase, reci, cu vânt sunt condiţii care irită albinele.

Aşa că nu este o perioadă bună în care să vă aflaţi în preajma unui roi de albine. Dacă sunteţi atacaţi, specialiştii spun că cel mai bine este să staţi nemişcaţi şi să nu daţi din mâini. Înţepătura este durereroasă şi poate fi mortală pentru persoanele alergice. Într-o comună din judeţul Timiş un bărbat a murit după ce a fost atacat de albine.

Observator



×
Subiecte în articol: albine gradinita educatoare copii
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close