Zeci de percheziții la o rețea suspectă de evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului este uriaș

de S.T.    |    12 Ian 2017   •   09:08
Zeci de percheziții la o rețea suspectă de evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului este uriaș

Aproximativ 200 de poliţişti efectuează joi 47 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Sibiu, Prahova şi Brăila, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul construcţiilor şi IT.

„Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2009 - 2016, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, au înregistrat achiziţii fictive de mărfuri şi servicii, în valoare de 142.000.000 de lei, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe şi impozite, prejudiciul creat bugetului consolidat al statului fiind estimat la 64.000.000 de lei”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

A fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a 59 de imobile, în valoare de 50.000.000 de lei şi asupra a 56 de conturi bancare aparţinând persoanelor implicate.

Un număr de 49 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 1.

Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Parteneri
x close