Antena 3 CNN Actualitate Zeci de români şi turci, suspectaţi de evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul este estimat la 18 milioane de euro

Zeci de români şi turci, suspectaţi de evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul este estimat la 18 milioane de euro

Zeci de români şi turci, suspectaţi de evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul este estimat la 18 milioane de euro
de S.T.    |    15 Oct 2013   •   14:47

O grupare formată din zeci de români şi turci este suspectată de infracţiuni economice cu un prejudiciu estimat la 18 milioane de euro, produs din operaţiuni cu mari cantităţi de grâu.

Gruparea era specializată în delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în evidenţele contabile, precizează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În urma cercetărilor efectuate, printr-o rezoluţie din 12.10.2013 a fost începută urmărirea penală pentru 42 de învinuiţi, iar printr-o ordonanţă din 14.10.2013 a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru 37 de inculpaţi.

Membrii grupării sunt suspectaţi că, începând din 2009, au făcut mai multe operaţiuni vizând achiziţionarea, procesarea şi comercializarea unor importante cantităţi de grâu de la diferiţi producători, persoane fizice şi juridice din judeţele Buzău, Brăila, Giurgiu, Argeş, Ilfov, Covasna, Ialomiţa şi Arad, urmate de vânzarea produselor obţinute, fără întocmirea de documente justificative ori prin întocmirea de documente inexacte cu cantităţi mult diminuate faţă de cele reale vândute, în scopul eludării obligaţiilor de plată către bugetul general consolidat al statului român.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close