Antena 3 Actualitate Zgonea - pus la zid de parlamentarii nemulțumiți de modificările la Statut

Zgonea - pus la zid de parlamentarii nemulțumiți de modificările la Statut

de L.D.    |    06 Feb 2013   •   23:36
Zgonea - pus la zid de parlamentarii nemulțumiți de modificările la Statut
Sursa foto: Foto: Agerpres

Mai mulţi parlamentari din Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului şi-au manifestat, miercuri seară, nemulţumirea faţă de modul în care a fost modificat Statutul parlamentarilor în cadrul comisiei de specialitate, ca urmare a solicitării de reexaminare, scrie Mediafax.

Jurişti i-au cerut miercuri seară socoteală preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru modul în care a fost redactat raportul comisiei de specialitate în cazul solicitării de reexaminare formulată de şeful statului.

Printre cei nemulţumiţi se află și liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, senatorul PSD Șerban Nicolae, senatorul UDMR Mate Andras, care au semnalat faptul că între modificările aduse la Statut s-ar propune starea de incompatibilitate a parlamentarilor cu calitatea de avocat.

Raportul Comisiei de Statut precizează la secţiunea privind incompatibilităţile: "Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu funcţiile publice de autoritate prevăzute la art. 81 alin. (2) şi la art.82'1 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare".

În secţiunea de motivare a amendamentului adus se arată că propunerea este "pentru îndreptarea unei necorelări existente în Legea nr. 161/2003". "Fără această corelare nu ar exista incompatibilitatea prevăzută la art. 82'1 (incompatibilitatea cu calitatea de avocat)", se arată în explicaţia la modificarea propusă la Statut.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close