Antena 3 CNN Actualitate Ziua Portului Constanța a fost sărbătorită la Parlamentul European

Ziua Portului Constanța a fost sărbătorită la Parlamentul European

Ziua Portului Constanța a fost sărbătorită la Parlamentul European
Sursa foto: foto- captura Antena 3
08 Iun 2018   •   14:50

Ziua Portului Constanța a fost sărbătorită în premieră la Parlamentul European. Europarlamentarii români au susținut potențialul economic al Dunării al Portului de la Marea Neagră. Rolul Constanței este extrem de important și pentru creșterea eficienței sistemului european de transport. Evenimentul a reunit și mai mulți oficiali ai Comsiei Europene și ai operatorilor portuari. 

În deschiderea evenimentului, europarlamentarul Claudia Țapardel a declarat că Portul Constanța este unul dintre cele mai importante centre de distribuție a mărfurilor din Europa, o adevărată poartă către Orient. Ea a cerut sprijinul autorităților europene pentru dezvoltarea portului aflat la Marea Neagră. 

„Acest port reprezintă poarta de est a Uniunii Europene și a Europei. Este portul care face legătura între UE și Europa de Est, dar și Asia de Est și Orientul Mijlociu. Nu putem vorbi de un transport mai sustenabil decât cel realizat pe cale maritimă sau fluvială. 

Potrivit europarlamentarilor români, Portul Constanța va beneficia în următorii cinci ani de investiții private în valoare de 200 de milioane de euro. Totodată, participanții susțin faptul că modernizarea cursului Dunării ar ajuta nu doar la dezvoltarea porturilor de la Marea Neagră, ci și a țărilor prin care curge fluviul. 

×
Subiecte în articol: premiera Claudia Tapardel
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close