Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cifre surpriză în sondajele pentru alegerile parlamentare. Cu cine ar vota românii

Cifre surpriză în sondajele pentru alegerile parlamentare. Cu cine ar vota românii

Cifre surpriză în sondajele pentru alegerile parlamentare. Cu cine ar vota românii
04 Oct 2016   •   22:58

Liderul USR, Nicuşor Dan, a prezentat, duminică, rezultatele unui sondaj de opinie referitor la intenţia de vot la alegerile parlamentare, susţinând că doar o prezenţă masivă la vot va putea să împiedice PSD+ALDE, formaţiuni creditate în sondaj cu 55% intenţie de vot, să formeze guvernul.

”În momentul ăsta, PSD + ALDE nu ar avea nicio problemă să formeze guvernul. Însă, PSD a fost de multe ori în situaţia câştigătoare, chiar cu două săptămâni înainte de alegeri şi de multe ori prezenţa masivă la vot a răsturnat calculele dinainte. Eu sper să se întâmple acelaşi lucru”, a declarat liderul USR, Nicuşor Dan.

El a reiterat faptul că USR nu vrea să facă o alianţă, însă vrea să voteze pentru un guvern negociind cu primul ministru pe program, nu neapărat pe poziţii de ministru.

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat de Nicuşor Dan, realizat de Kantar TNS, PSD este creditat cu 45% intenţie de vot, PNL cu 25%, USR cu 10%, ALDE cu 7%, iar UDMR cu 5%. 

Mihai Gâdea a prezentat, marți seară, în Sinteza Zilei, un al doilea sondaj de opinie, realizat de Agenția de Rating Politic, un sondaj de de opinie național, realizat în perioada 17 – 24 septembrie 2016, pe un eșantion de 1.170 de oameni, cu vârste de peste 18 ani. Conform acestuia, procentele sunt ceva mai diferite:

PSD 38%

PNL 30%

USR 9%

Dar datele sondajului realizat de Agenția de Rating Politic nu s-au rezumat doar la alegerile parlamentare.

Urmăriți ce alte surprize apar în sondaj:

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei sondaj Kantar Media
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close