Antena 3 CNN Life Alimentele care ne ajută să trăim cu zece ani mai mult. Sunt la îndemâna oricui

Alimentele care ne ajută să trăim cu zece ani mai mult. Sunt la îndemâna oricui

Veste bună pentru adulții care vor să îşi schimbă stilul de viaţă. Trecerea de la o dietă nesănătoasă la una sănătoasă la vârsta mijlocie poate adăuga aproape un deceniu la viața unei persoane, sugerează un nou studiu.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Studiul, publicat luni în revista Nature Food, s-a bazat pe un model utilizat pentru a estima modul în care schimbările stilului de viață ar putea influența speranța de viață. Au fost folosite date despre 467.354 de participanți din UK Biobank, o bază de date biomedicale la scară largă și o resursă de cercetare care conține informații genetice și de sănătate despre 500.000 de participanți din Marea Britanie.

Condimentul benefic pentru îmbunătățirea calității somnului. Alte proprietăți uimitoare 

Această dietă seamănă cu cea mediteraneană, care este considerată pe scară largă una dintre cele mai sănătoase moduri de a mânca și care pune accentul pe cereale integrale, proteine slabe, fructe, legume și grăsimi sănătoase, limitând în același timp alimentele procesate, zaharoase și prăjite.

Conform Insider, autorii susțin că studiul lor a arătat o legătură, nu o cauzalitate, între o dietă sănătoasă și o speranță de viață mai mare. Cu toate acestea, ei și-au ajustat modelul de cercetare pentru a încerca să prevină ca factori precum fumatul și statutul socio-economic să influențeze rezultatele. Totodată, aceștia nu au luat în considerare posibilitatea ca dietele să fluctueze în timp, au spus ei.

Subiecte în articol: viata sanatoasa alimente sănătoare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași