Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministerul Culturii: Ropote de aplauze pentru actorul Dan Condurache, la ceas aniversar

Ministerul Culturii: Ropote de aplauze pentru actorul Dan Condurache, la ceas aniversar

Marele actor Dan Condurache împlineşte azi 70 de ani, iar Ministerul Culturii nu putea lipsi dintre cei care i-au urat un călduros "La mulţi ani!"

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Apreciatul și talentatul actor de teatru și film, o voce marcantă a teatrului radiofonic, împlinește astăzi 70 de ani. La ceas aniversar, îi urăm sănătate, putere de muncă, pe toți cei dragi aproape, iar publicul să îl întâmpine așa cum se cuvine: în ropote de aplauze!", a transmis Ministerul Culturii într-un mesaj postat pe Facebook. 

„Actoria e un tărâm al căutărilor extrem de periculoase”, afirma Dan Condurache despre profesia căreia i se dedică de 47 de ani. Născut la Dorohoi, după terminarea liceului a urmat cursurile I.A.T.C., la clasa profesorilor Octavian Cotescu - care i-a marcat anii de formare - şi Ovidiu Schumacher, institut pe care îl absolvă în 1975. Este angajat la Teatrul Mic din București, iar debutul și-l face cu spectacolele „Nu suntem îngeri” de Paul Ioachim – rolul Petre şi „Galileo Galilei” de Umberto Eco - rolul călugărului.

Debutul său cinematografic are loc un an mai târziu în rolul Ionel din „Domnișoara Nastasia”, iar de atunci și-a pus amprenta în numeroase producții, așa cum sunt „Întunecare” (1985), regia Alexandru Tatos, „Drumul câinilor” (1991), regia Laurențiu Damian, „Balanța” (1992), regia Lucian Pintilie, „Nuntă mută” (2008), regia Horațiu Mălăele, dar și în numeroase seriale TV.

 

Subiecte în articol: Dan Condurache ministerul Culturii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"