Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nu mai mâncați căpșuni cu zahăr! Cercetătorii au descoperit ce probleme mari pot crea

Nu mai mâncați căpșuni cu zahăr! Cercetătorii au descoperit ce probleme mari pot crea

Mănânci căpșuni cu zahăr? Iată ce se întâmplă în corpul tău când consumi această combinație!

de S.T.    |   

Căpșunile sunt fructele cele mai populare, răcoritoare și nutritive disponibile vara.

Căpșunile nu stimulează rapid zahărul din sânge al unei persoane, ceea ce le face o alegere ideală pentru cei care au diabet.

Aceste fructe oferă multe beneficii pentru sănătate.

Căpșuni cu zahăr. Renunță la această combinație! Zahărul anulează toți nutrienții

Zahărul este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial. 

În plus, zahărul duce la modificarea structurii circuitului din creier.

Autorii unui studiu spun că descoperirile lor arată că „alimentele bogate în zahăr influenţează circuitul de recompensare din creier similar drogurilor care provoacă dependenţă”. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consumul a 400 de grame de fructe și legume pe zi poate reduce riscul de boli de inimă, diabet și cancer, scrie medicalnewstoday.com.

Beneficiile pentru sănătate ale căpșunilor, informații nutritive

O cană de căpșuni feliate, proaspete, conține o serie de substanțe nutritive importante în următoarele cantități:

Calorii: 53 kcal

Proteine: 1,11 g

Carbohidrați: 12,75 g

Fibră dietetică: 3,30 g

Calciu: 27 mg

Fier: 0,68 mg

Magneziu: 22 mg

Fosfor: 40 mg

Potasiu: 254 mg

Vitamina C: 97,60 mg

Căpșunile conțin de asemenea o serie de antioxidanți puternici.

Subiecte în articol: capsuni zahar
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Zeci de magistrați au picat testul psihologic