Antena 3 CNN Actualitate Educație Culegerile, interzise de ministrul Educației. Anunțul făcut de Liviu Pop

Culegerile, interzise de ministrul Educației. Anunțul făcut de Liviu Pop

Ministrul Educației, Liviu Pop, a spus în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3, faptul că toţi elevii de clasa a cincea vor avea manuale. Cu aceasta ocazie, Liviu Pop a anunțat că niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de astăzi pentru ca ele ar trebui revizuite. Asa că, spune ministrul, cei care au de gând sa foloseasca aceste culegeri vor fi sancţionați.

„În 30 de zile vom avea o comisie care va elabora un regulament, ca fiecare profesor și elev să știe ce înseamnă mijloc de învățământ, ce înseamnă manual auxiliar și ce înseamnă didactic curicular. Mă refer la culegeri, caietul elevului, caietul de teme, tot felul de auxiliare pe care sistemul de învățământ le-a achiziționat și care nu aveau un act legal.”, a precizat Liviu Pop.

Ministrul Educației a explicat și în ce condiții vor fi folosite anumite auxiliare. „Un profesor sau un educator, dacă își dorește să introducă la clasa la care predă un anumit auxiliar, cere aprobarea Consiliului Profesoral al Școlii, are nevoie de avizul Inspectoratului Școlar și de avizul Asociației de Părinți. Toate chestiunile financiare pentru achiziționarea acestor manuale se desfășoară în cadrul Asociației de Părinți”.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania