Antena 3 CNN Actualitate Religie Descoperirea care dă peste cap tot ce scrie în Biblie. Când a apărut primul om pe Terra

Descoperirea care dă peste cap tot ce scrie în Biblie. Când a apărut primul om pe Terra

Potrivit informaţiilor oferite de Biblie, Pământul ar fi fost creat în urmă cu 6.000 de ani. Ultimele descoperiri ştiinţifice arată că datele sunt eronate.

"Adam", primul bărbat modern, a apărut prima dată pe Pământ în urmă cu aproximativ 209.000 de ani, ceea ce înseamnă cu 9.000 de ani mai devreme decât credeau oamenii de ştiinţă, se arată într-un studiu al cercetătorilor britanici.

"Putem spune cu certitudine că primii oameni moderni au apărut în Africa, în urmă cu 200.000 de ani", a spus Eran Elhaik.

"Este evident că oamenii moderni nu s-au încrucişat cu hominizii care au trăit în urmă cu 500.000 de ani. De asemenea, este cert că nu a fost un singur 'Adam' şi o singură 'Eva', ci mai degrabă grupuri de 'Adami' şi 'Eve', care au coexistat şi au rătăcit împreună în lumea noastră", a mai declarat Eran Elhaik.

Echipa de cercetători a stabilit "data naşterii" lui Adam folosind informaţii genetice existente. Pentru a calcula vârsta cromozomului Y, cercetătorii au înmulţit vârsta medie la care taţii au primul copil cu numărul de mutaţii descoperite. Apoi au împărţit această cifră la rata mutaţiilor cromozomului Y - numărul de ani necesari, în medie, pentru ca o mutaţie genetică să apară.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral