Antena 3 CNN Actualitate Religie Dezvăluire siderantă despre creștinarea României. Adevăratul misionar care a convertit acest teritoriu. NU este Sfântul Andrei

Dezvăluire siderantă despre creștinarea României. Adevăratul misionar care a convertit acest teritoriu. NU este Sfântul Andrei

Problema creştinării timpurii a teritoriului României rămâne un subiect controversat. Diverşi specialişti sunt împărţiţi în două tabere. Unii susţin creştinarea timpurie a dacilor şi daco-romanilor, alţii arată că majoritatea populaţiei care a locuit în Dacia era păgână, scrie adevarul.ro.

Constantin Giurescu vorbeşte de un alt misionar care a creştinat teritoriul României. Şi nu este vorba de Sfântul Andrei. Istoricul român îl pomeneşte pe Niceta din Remesiana.

”Om învăţat, autor a mai multor scrieri religioase, bun prieten cu sfântul Paulinus din Nola (Italia) care îl numeşte ”învăţător şi tată » al său (o magister et pater »), misionar încercat şi pasionat, Niceta din Remesiana a convertit la creştinism pe dacoromanii de pe ambele maluri ale Dunării, pe goti şi pe bessi. El predică şi o serie în limba latină timp de aproape o jumătate de veac şi poate fi, pe drept cuvânt, socotit ca apostolul nostru naţional. Cu atât mai mult, cu cât şi prin nastere el era dacoroman.”, scria Giurescu, potrivit adevarul.ro.

 

Subiecte în articol: sfantul andrei crestinism
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere