Antena 3 CNN Coronavirus E OFICIAL! Purtarea obligatorie a măștii în aer liber! Iată care sunt toate județele în care se va aplica această măsură

E OFICIAL! Purtarea obligatorie a măștii în aer liber! Iată care sunt toate județele în care se va aplica această măsură

Începând de la 1 august, oamenii din judeţul Giurgiu vor fi obligaţi să poarte masca de protecție și în spațiile publice deschise, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Decizia a venit în urma ședinței de astăzi din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu. În alte 15 judeţe, masca va fi obligatorie în spaţii publice deschise.

de Iulia Orgo    |   

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează că în urma ședinței Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu din data de 31.07.2020, au fost adoptate următoarele măsuri:

 – Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă.

Excepție fac următoarele categorii de persoane:

    a) persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;
    b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Românii, interzis la terase pe timpul nopții

 – Se interzice comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 – 6.00. În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

– Se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 – 6.00.

Toate măsurile mai-sus menționate se aplică începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00.

Momentan, masca va deveni obligatorie de la 1 august, în următoarele 16 judeţe: Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov, Vâlcea, Iaşi, Călăraşi, Prahova, Gorj, Buzău, Constanţa, Vrancea, Teleorman, Arad şi Satu-Mare.

Subiecte în articol: Giurgiu mască
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept