Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii: Programul "2023 - Timişoara, Capitală Europeană a Culturii" va fi deschis în februarie

Ministrul Culturii: Programul "2023 - Timişoara, Capitală Europeană a Culturii" va fi deschis în februarie

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunțat că deschiderea oficială a Programului "2023 - Timişoara, Capitală Europeană a Culturii" va avea loc pe data de 17 februarie.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

 Lucian Romaşcanu a dezvăluit că Programului "2023 - Timişoara, Capitală Europeană a Culturii" va fi deschis oficial pe data de 17 februarie.

De asemenea, ministrul Culturii a declarat că va fi prezent la marea deschidere și îi va susține pe reprezentanții Primăriei Timișoara.

"Nu-mi doresc ca Ministerul Culturii să fie un actor implicat la acelaşi nivel cu Primăria Timişoarei şi Consiliul Judeţean Timişoara, pentru că este o chestiune de promovare locală.

Primăria este vioara întăi, pentru că ea investeşte şi trage beneficiul în urma acestui proiect. Ministerul Culturii trebuie să fie un facilitator, cel care asigură finanţarea (...)

Îi vom sprijini, dar nu vreau să le luăm scena. Sunt convins că va fi un proiect de succes. Voi merge pe 17 februarie la deschidere", a declarat Romaşcanu, sâmbătă, la Prima TV.

În plus, Lucian Romaşcanu a amintit că Timișoara a primit Premiul "Melina Mercouri", în valoare de 1,5 milioane de euro, din partea Comisiei Europene, pentru Programul "Timişoara Capitală Europeană a Culturii".

Mai mult, anumite concerte din cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" se vor desfăşura la Timişoara.

Ministrul a mai menționat că interacțiunea cu primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a fost "lină", deoarece "cultura nu trebuie să aibă impuneri politice", potrivit agerpres.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște