Antena 3 CNN Be EU Nicolás Casares: "Folosirea materialelor regenerabile ne asigură autonomia energetică"

Nicolás Casares: "Folosirea materialelor regenerabile ne asigură autonomia energetică"

Nicolás González Casares, membru al Parlamentului European, a explicat la Antena 3 CNN că energia regenerabilă este cheia pentru independența segmentului energetic.

de Ioana Mircea    |   

Nicolás González Casares este membru al Parlamentului European și raportor pentru energia regenerabilă. Acesta a explicat în cadrul emisiunii Be EU cât de important este acest tip de energie, dar și care este situația la nivel european, din acesta punct de vedere.

"Mai multe materiale regenerabile înseamnă că vom lupta contra schimbărilor climatice, vom reduce emisiile de carbon, dar în același timp, vom face eforturi pentru a evita utilizarea gazului rusesc și a altor fosili. Astfel putem fi mai autonomi, mai puțini dependenți de alte țări", a explicat Casares.

De asemenea, el afirmă că în acest moment există blocaje la nivel european, în implementarea energiei regenerabile.

"În acest moment avem blocaje în aproape toate statele. Încercăm să accelerăm acest proces prin semnale și prin obiective în timp. Trebuie să accelerăm aprobările pentru instalația electrică și cea e încălzire pentru a le permite oamenilor să se implice în aceste lucruri care pot să scadă facturile.

Este cea mai ieftină metodă pentru a produce energie și trebuie să o folosim pentru a decarboniza sistemul energetic", a povestit Nicolás Casares.

Subiecte în articol: Nicolás Casares energie regenerabila
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are