Antena 3 CNN Actualitate Social CNSU: Persoanele care vin din Ucraina în România, exceptate de carantină

CNSU: Persoanele care vin din Ucraina în România, exceptate de carantină

Persoanele care sosesc din Ucraina în România sunt exceptate de carantină, au decis, vineri, reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

de Georgiana Adam    |   

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 9 prin care se modifică și completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31 ianuarie privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor.

Astfel, sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care sosesc în România din Ucraina.

Regula se aplică indiferent dacă acestea sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.

Militarii ruşi au bombardat vineri capitala Ucrainei şi oraşele-cheie. Au trecut puţin peste 24 de ore de la începutul invaziei.

137 de ucraineni morţi şi peste 300 de răniţi - aşa s-a încheiat prima zi de război. Şi Rusia a înregistrat pierderi uriaşe, iar BBC vorbeşte despre 400 de decese în rândul soldaţilor.

Sunt foarte speriaţi ucrainenii care au rămas în ţară. Oamenii se ascund în staţiile de metrou sau în beciuri ca să se ferească de rachetele ruşilor. 

Între timp, preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că el este ţinta numărul 1 a lui Vladimir Putin şi a semnat un decret de mobilizare generală a populaţiei.

Toată tensiunea războiului se simte şi în România. Mii de ucraineni au trecut frontiera ca să caute adăpost şi ajutor în ţara noastră. Sute de români voluntari au venit să le ofere ajutor.
 

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia refugiati carantină
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș