Antena 3 CNN Actualitate Justiție România pierde noi procese la CEDO, inclusiv cu deținuți

România pierde noi procese la CEDO, inclusiv cu deținuți

de M.Z.    |   

Instanţe ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) au dat, marţi, câştig de cauză unor deţinuţi români, inclusiv unuia care nu a fost lăsat de autorităţile penitenciare din România să meargă la înmormântarea mamei.

Florian K., un deţinut în vârstă de 47 de ani, a dat în judecată România la CEDO pentru că, în 2014, autorităţile penitenciare din Oradea nu i-au acordat permisie pentru a asista la înmormântarea mamei sale. El se află în detenţie după ce a fost condamnat în 2011, la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Instanţa a stabilit că deţinutul român trebuie să primească daune 15.000 de euro din partea statului român. Decizia poate fi contestată.

Într-un alt caz, Vasilică M., un român în vârstă de 45 de ani care acum este deţinut în Elveţia, a dat în judecată România pentru că, în timp ce era deţinut într-un penitenciar român, a fost filmat în celulă, printr-un sistem video de supraveghere cu circuit închis. CEDO a stabilit că deţinutului român i-a fost încălcat dreptul la viaţă privată. Românul va primi daune materiale de 3.900 de euro.

Citiți și CEDO constată o altă eroare judiciară gravă. Victima Liviei Stanciu, Octavian Găitănaru, arestat și condamnat fără proces echitabil

Mircia Gutău, declarat nevinovat de CEDO. Primarul, despre cum a făcut pușcărie pe vorbe inventate: Eu eram ”peștele cel mare”

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: CEDO
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"