Antena 3 CNN Actualitate CEDO constată o altă eroare judiciară gravă. Victima Liviei Stanciu, Octavian Găitănaru, arestat și condamnat fără proces echitabil

CEDO constată o altă eroare judiciară gravă. Victima Liviei Stanciu, Octavian Găitănaru, arestat și condamnat fără proces echitabil

CEDO constată o altă eroare judiciară gravă. Victima Liviei Stanciu, Octavian Găitănaru, arestat și condamnat fără proces echitabil
de M.Z.    |    05 Dec 2016   •   21:38

Octavian Găitănaru, cel care a fost directorul Administrației Piețelor Focșani, a fost trimis în pușcărie fără un proces echitabil, a decis Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Este vorba, mai exact, de ”violarea dreptului la un proces echitabil”.

Magistrații CEDO au constatat, astfel, o nouă eroare judiciară gravă, legată tot de numele fostei șefe ICCJ, Livia Stanciu, după cazul Mircia Gutău.

Cazul a fost prezentat luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, unde Octavian Găitănaru a făcut noi acuzații și a pomenit numele fostului șef al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Cazul Octavian Găitănaru

În calitate de șef al piețelor, el a fost acuzat de luare de mită, respectiv că primise niște bani, ca să permită vânzarea unor produse în piețe din Focșani. 

Pentru această faptă, Octavian Găitănaru a fost în arest preventiv 13 luni, după care s-a decis că fapta nu există. Într-un nou proces, a fost condamnat la 13 luni de închisoare, exact perioada pe care o efectuase. În total, a fost condamnat la patru ani de închisoare, după două achitări și eliberat condiționat.

”Și s-a spus că nu am adus niciun prejudiciu prin activitatea mea”, a spus Găitănaru, luni, la Antena 3.

Octavian Găitănaru a fost arestat în baza unei decizii a Liviei Stanciu, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Procesul nu s-a încheiat în prezent, fiind încă judecat în revizuire.

Găitănaru îl acuză pe Oprișan că i-a înscenat totul

În acest caz, Găitănaru susține că el este o victimă, pentru că ”a trebuit să fie înlăturat din funcție”.

”A trebuit să fiu înlăturat din funcție, pentru că, prin activitatea mea, am afectat foarte multe persoane influente din județul Vrancea. Sunt persoane la nivel înalt”, a declarat Octavian Găitănaru, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Întrebat la ce se referă mai exact, el a venit cu noi acuzații. Găitănaru susține că Marian Oprișan, pe vremea când era președinte al CJ Vrancea, i-ar fi spus să strângă niște bani pentru echipa de fotbal a județului. 

Cum el nu a făcut acest lucru, i s-ar fi făcut plângere penală, susține Găitănaru.

”A fost un pretext pentru a mi se înscena un proces, pentru a fi înlăturat din funcție”, a mai spus Octavian Găitănaru.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close