Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Șase feluri în care poți să îți faci cafeaua mai sănătoasă 

Șase feluri în care poți să îți faci cafeaua mai sănătoasă 

Este dovedit faptul că o ceașcă de cafea dimineața poate oferi nenumărate beneficii sănătății, precum reducerea riscului de diabet de tipul 2, riscului de Parkinson, a cancerului de colon și de sân. Pentru a maximiza avantajele cafelei, încearcă aceste sfaturi care te vor face să te bucuri și mai mult de dimineața ta:  

1. Bea un pahar de apă înainte de cafea: cercetările au arătat că deși cafeina este un diuretic (adică declanșează pierderea de lichide), corpul dumneavoastră se poate adapta la un aport constant de cofeină, ceea ce anulează efectul de deshidratare. Cu toate acestea, mulți oameni care încep ziua cu o ceașcă de cafea nu beau suficientă apă pe parcursul zilei. Dacă ești unul dintre ei, încercă să bei un pahar la prima oră dimineață.  

2. Nu folosi îndulcitori artificiali: chiar dacă aceștia nu au calorii, este bine să îi eviți deoarece pe teren lung pot provoca pofta de dulce și pot duce la obezitate. Este indicat să folosești îndulcitori naturali. 

3. Folosește maxim un pachețel/o linguriță de zahăr: dacă vrei să îți îndulcești cafeaua cu zahăr, limitează-te la o singură linguriță sau un pachețel mic. Ideal totuși este să bei cafeaua fără zahăr.  

4. Folosește lapte bio sau vegetal: laptele bio are mai mulți nutrienți, iar laptele vegetal este mai redus în grăsimi și calorii față de laptele normal care se găsește în magazine. Limitează cantitatea folosită. 

5. Adaugă scorțișoară sau alte condimente dulci: unul dintre cele mai bune trucuri pentru reducerea consumului de zahăr este adăugarea condimentelor dulci, cum ar fi scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și cuișoarele. În plus aceste condimentele măresc aportul de antioxidanți. 

6. Încearcă un „somn de cafea”: cafeaua își face efectul abia la 30 minute după ce este consumată, deci dacă te culci imediat după ce ai băut-o pentru 20-30 minute, când te trezești vei avea chiar și mai multă energie!  

Sursă: TIME 

Subiecte în articol: sănătate
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!