Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Povestea tentativelor de asasinat cărora le-a supraviețuit până acum Volodimir Zelenski

Povestea tentativelor de asasinat cărora le-a supraviețuit până acum Volodimir Zelenski

Este a 27-a zi a războiului declanşat de Rusia în ţara vecină, dar Ucraina rezistă. La fel si preşedintele Volodimir Zelenski. In 27 de zile de razboi au fost dejucate mai multe tentative de asasinat care-l vizau direct.

de Gabriel Dano    |   

Transformat peste noapte dintr-un simplu preşedinte într-un războinic aflat în fruntea ţării invadate, Volodimir Zelenski a devenit ţinta numărul unu pentru Kremlin. Vladimir Putin se bazează pe două grupări armate pentru această misiune. În primul rând, pe cecenii lui Ramzan Kadîrov. Sunt aproape 12.000 de luptători loiali liderului cecen.

"O primă tentativă ar fi fost dejucată pe 1 martie, în suburbiile Kievului, înainte de a putea ajunge la preşedintele ucrainean. Cel puţin două comandouri au fost eliminate de forţele ucrainene de apărare.

Cu toate acestea, ei nu ar fi fost singurii însărcinați cu această misiune. Gruparea Wagner, mercenarii care îi fac treburile murdare lui Vladimir Putin s-ar fi infiltrat în capitala ucraineană încă dinaintea invaziei. În număr de 400, mercenarii sperau să profite de atacul asupra Kievului și de panica creată pentru a-l asasina pe preşedinte şi de a pleca sub escorta forţelor speciale ruse.

Acest lucru fără a ţine cont de rezistenţa ucraineană. Totodată, ofiţeri ai serviciului rus de informaţii FSB care nu sunt de acord cu invazia au scurs informaţii cu privire la misiunile de asasinare a preşedintelui Zelenski. Avertizat, preşedintele nu a mai filmat pe străzi.

Serviciul ucrainean de contraspionaj militar afirmă că a sesizat o nouă tentativă de asasinat împotrivă președintelui Volodimir Zelensky. Membrii unui grup condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei ar fi încercat să ajungă în Kiev sub acoperire, pretinzand ca fac parte din grupul militarilor ucraineni din cadrul forțelor de apărare teritoriala. Acest grup a fost arestat într-un oraş situat la frontiera Ucrainei cu Slovacia și Ungaria", a explicat reporterul Antena 3 Radu Tiliță, la "În fața națiunii".

La începutul lunii martie, oficialii de la Kiev susţin că au fost cel puţin 10 tentative de asasinat care l-au vizat pe Zelenski. Presa internaţională a identificat însă doar patru.

Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are