Antena 3 CNN Actualitate Religie Tu ti-ai sfintit locuinta? Tot ce trebuie sa stii despre sfestanie, slujba care alunga raul si binecuvanteaza casa

Tu ti-ai sfintit locuinta? Tot ce trebuie sa stii despre sfestanie, slujba care alunga raul si binecuvanteaza casa

Rostul slujbei care se face la inceperea temeliei casei este aratat de lucrarea savarsita de preot cu acest prilej si de rugaciunile rostite catre Dumnezeu. Este mai intai o alungare a raului, o exorcizare, o curaţire a locului de orice intinaciune si de orice urma a lucrarii celui rau si, apoi binecuvantarea si sfinţirea acestuia prin invocarea harului Sfantului Duh pentru ca in timpul construirii casei, cei ce lucreaza si cei pentru care se lucreaza, ca si construcţia insasi sa fie pazita de orice lucrare a celui rau, de orice intamplare rea, de pizma si rautatea oamenilor, de farmece sau blesteme.

In felul acesta, omul care zideste casa si-L ia pe Dumnezeu de ajutor la lucrarea sa si ocrotitor impotriva oricarei rautaţi sau nenorociri, stiind ca fara ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic si ca nici o putere nu poate birui puterea lui Dumnezeu.

Sfestania este denumirea populara pentru slujba Aghiasmei mici sau Sfintirea cea mica a apei. Preotul poate savarsi aceasta slujba fie in biserica, fie in casele credinciosilor.

Continuarea AICI.

Subiecte în articol: casa slujba locuinta preot
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are