Antena 3 CNN Economic Noi vouchere pentru unii pensionari. Cine sunt românii care vor primi 100 de lei lună de lună

Noi vouchere pentru unii pensionari. Cine sunt românii care vor primi 100 de lei lună de lună

O nouă categorie de pensionari români va primi mai mulţi bani lunar, sub formă de vouchere sociale, în anumite condiţii.

de Georgiana Adam    |   

Pensionarii vor primi 100 de lei lună de lună, dacă veniturile lor lunare nu depăşesc plafonul de 1.500 de lei.

Proiectul se aplică pensionarilor din Bucureşti, sectorul 5, la iniţiativa primarului interimar.

Consilierii locali ai sectorului 5 au aprobat recent proiectul primarului interimar al sectorului 5, Constantin-Ion Melnic, privind acordarea unei sume lunare de bani pensionarilor.

Este vorba despre suma de 100 de lei sub formă de tichete sociale, acordată pensionarilor rezidenţi din sector.

Vezi şiCe pensie primește un român la bătrâneţe, dacă nu a muncit nicio zi. Statul îţi dă nişte bani

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În cadrul şedinţei ordinare de zilele trecute, a Consiliului local, 27 de consilieri au votat în favoarea proiectului, în timp ce amendamentul privind majorarea sumei de la 100 la 150 de lei nu a trecut.

"Se aprobă acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale pe suport electronic în valoare lunară de 100 de lei pensionarilor din sistemul public de pensii, rezidenţi în mod legal pe raza sectorului 5, ale căror venituri lunare nu depăşesc plafonul de 1.500 de lei", potrivit hotărârii votate joi, informează observatornews.ro.

Citeşte şi: Pensionarii care vor plăti impozit, după majorare. Câţi bani reţine statul de la români

Când mă pot pensiona - este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.

Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.

Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării (Explicaţii în Galeria foto).

Recalcularea pensiei, un subiect intens discutat în această perioadă, poate fi cerută de români, printr-o solicitare, alături de câteva acte necesare.

Recalcularea pensiei se poate face în cazul celor care au realizat stagiul de cotizare după deschiderea dreptului de pensie pentru limita de vârstă, dar şi pentru persoanele care au mai lucrat și după ce au împlinit vârsta de retragere și au ieșit la pensie.

Vezi şiVechimea în muncă pentru stabilirea pensiei. Avantajele pe care puţini români le cunosc

Aşadar, după realizarea oricărui stagiu de cotizare după deschiderea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, se poate solicita recalcularea drepturilor de pensie.

Recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de minimum 12 luni poate fi cerută de orice român.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor