Antena 3 CNN Be EU Alegerile pentru președinția Parlamentului European intră în turul al treilea de scrutin

Alegerile pentru președinția Parlamentului European intră în turul al treilea de scrutin

Alegerile pentru președinția Parlamentului European intră în turul al treilea de scrutin
17 Ian 2017   •   16:06

Candidatul PPE la preşedinţia Parlamentului European, Antonio Tajani, a câştigat şi al doilea tur al alegerilor pentru desemnarea preşedintelui Legislativului european, conform rezultatelor oficiale anunţate de preşedintele PE, Martin Schulz. 

Tajani a obţinut 287 de voturi, faţă de 274 obţinute în primul tur. Rezultatul nu este însă suficient pentru ca popularul să fie desemnat preşedinte al PE, aşa că va urma un al treilea tur de scrutin. 

Socialistul Gianni Pitella care a obţinut 200 de voturi, faţă de 183 în primul tur. Pe trei s-a clasat reprezentanta grupării conservatorilor şi reformiştilor europeni, Helga Stevens, cu 66 de voturi faţă de 77 obţinute în primul tur. 

Jean Lambert, reprezentanta grupului ecologist, a fost votată de 51 de europarlamentari, cu 5 mai puţini decât în turul precedent. 

Europarlamentarul român Laurenţiu Rebega a obţinut un rezultat mai bun decât în turul precedent, cu 45 de voturi, faţă de 43 obţinute iniţial. 

Ultima clasată după al doilea tur este Eleonora Forenza, care a candidat din partea grupării stângii europene şi a obţinut 42 de voturi, cu 8 mai puţine decât în primul tur. 

A treia rundă de vot are loc la 18:30, ora României.

Dacă Antonio Tajani și Gianni Pitella vor ajunge în al patrulea tur de scrutin, iar între cei doi va fi egalitate perfectă, atunci Tajani va câștiga, căci se aplică regula celui mai în vârstă candidat” a explicat Sabina Iosub la Antena 3.

×
Subiecte în articol: alegeri be EU
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close