Antena 3 CNN Be EU Asigurarea auto, modificată la nivelul UE. Ce compensații pot primi victimele accidentelor

Asigurarea auto, modificată la nivelul UE. Ce compensații pot primi victimele accidentelor

Asigurarea auto, modificată la nivelul UE. Ce compensații pot primi victimele accidentelor
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
22 Feb 2019   •   11:06

Pentru a proteja mai bine victimele accidentelor rutiere în UE, Parlamentul a aprobat propunerea de îmbunătățire a directivei privind asigurarea auto.

Noile reglementări vor garanta compensarea echitabilă a victimelor, vor descuraja utilizarea vehiculelor care nu sunt asigurate şi vor garanta tratamentul egal pentru asiguraţii din diferite state membre.

De asemenea, eurodeputaţii lucrează la îmbunătăţirea normelor privind siguranţa rutieră pentru a reduce numărul victimelor pe drumurile europene.

Cetăţenii din UE vor beneficia de acelaşi nivel minim de protecţie. Pentru vătămările corporale, victimele vor avea dreptul la o asigurare de cel puţin 6.070.000 de euro pentru fiecare accident în care au fost implicate, indiferent de numărul acestora sau de 1.220.000 de euro pentru fiecare victimă. Pentru daunele aduse bunurilor, sumele minime de acoperire vor fi de 1.220.000 de euro pentru fiecare cerere de despăgubire, indiferent de numărul victimelor. Statele membre vor avea dreptul să stabilească sume mai mari.

Sabina Iosub vine cu detalii, la Be EU.

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close