Antena 3 CNN Be EU 200 de milioane de doze AstraZeneca urmează să intre în statele Uniunii Europene. Ce planuri are UE cu acest vaccin

200 de milioane de doze AstraZeneca urmează să intre în statele Uniunii Europene. Ce planuri are UE cu acest vaccin

Uniunea Europeană și producătorul farmaceutic AstraZenecea au încheiat un acord care pune capăt disputei juridice adusă în fața instanței din Bruxelles.

200 de milioane de doze AstraZeneca urmează să intre în statele Uniunii Europene. Ce planuri are UE cu acest vaccin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Sep 2021   •   12:40

Un comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene precizează că acordul încheiat vineri va asigura statelor membre UE dozele rămase de livrat în baza contractului în de achiziție din 27 august 2020 dintre blocul comunitar și compania anglo-suedeză.

"Acordul de astăzi garantează livrarea, de către AstraZeneca, a celor 200 de milioane de doze rămase de livrat Uniunii Europene. Deși săptămâna aceasta am atins un prag important, de 70%, al populației adulte complet vaccinate din Uniunea Europeană, există diferențe semnificative între ratele de vaccinare dintre statele membre.

Continuarea disponibilității vaccinurilor, inclusiv cele produse de AstraZeneca, rămâne crucială. În calitate de cel mai mare susținător al cooperărării și solidarității globale în ceea ce privește vaccinurile, vom continua să ajutăm statele din restul lumii.

Obiectivul nostru este să distribuim cel puțin 200 de milioane de doze de vaccin prin programul COVAX în țările cu venituri scăzute și medii până la finele acestui an. Solidaritatea vaccinală este și rămâne simbolul nostru", a declarat comisarul european pentru sănătate și securitate alimentară, Stella Kyriakides.

Acordul UE - AstraZeneca asigură angajamentul ferm al companiei farmaceutice de a livra, în plus față de cele aproximativ 100 de milioane de doze trimise în UE până la finele trimestrului II, încă 135 de milioane de doze până la sfârșitul acestui ani și o ultimă tranșă, de 65 de milioane de doze, până la sfârșitul lunii martie 2022.

Statelor membre li se va asigura un calendar actualizat al livrărilor și se vor aplica reduceri în cazul dozelor întârziate.

×
Subiecte în articol: be EU astrazenca
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close