Antena 3 CNN Be EU Be EU. Alegerile pentru președinția Parlamentului European se apropie cu pași repezi

Be EU. Alegerile pentru președinția Parlamentului European se apropie cu pași repezi

Be EU. Alegerile pentru președinția Parlamentului European se apropie cu pași repezi
14 Ian 2017   •   19:26

Alegerile pentru președinția Parlamentului European se apropie cu pași repezi. Sunt mai mulți candidații, unii cu șanse mari de victorie, alții cotați mai slab.

Principala caracteristică a votului pentru această funcție a fost existența unor acorduri între grupările membre ale Parlamentului European, însă acum această configurație este într-o continuă dinamică.

Ce se va întâmpla în zilele următoare aflăm de la invitații Sabinei Iosub de la Be EU, europarlamentarii Norica Nicolai și Ioan Mircea Pașcu.

”A fost un acord care a funcționat, în momentul de față este repus în discuție. Am avut o vizibilitate foarte mare a Parlamentului cât a fost domnul Schultz președinte. Oricine va veni, va avea serios de luptat pentru a păstra această aură a Parlamentului European în raport cu celelalte instituții europene” crede Ioan Mircea Pașcu.

”În Parlamentul European sunt aleși cei care candidează. Nu se întâmplă ca în alte democrații periferice. Jocul este democratic, urmează înțelegerile între grupurile politice. Nu este un parlament care funcționează la comanda unui lider politic. Funcționăm în raport de ideologie și de propria conștiință” a explicat Norica Nicolai.

Această emisiune este realizată cu sprijinul unui grant acordat de Parlamentul European

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close