Antena 3 CNN Be EU Be EU. Cristian Bușoi: Trebuie să avem o voință și proceduri foarte clare în cazul infecțiilor intraspitalicești

Be EU. Cristian Bușoi: Trebuie să avem o voință și proceduri foarte clare în cazul infecțiilor intraspitalicești

Be EU. Cristian Bușoi: Trebuie să avem o voință și proceduri foarte clare în cazul infecțiilor intraspitalicești
Sursa foto: foto: captura Antena 3
07 Sep 2019   •   10:13

Europarlamentarul PPE Cristian Bușoi a explicat, sâmbătă, la Be EU, care sunt principalele cauze ale infecțiilor intraspitalicești și cum ar putea să reducă România cazurile de acest fel.

"Infecțiile intraspitalicești sunt legate de rezistența antimicrobiană, pentru că pur și simplu anumite bacterii din spital au căpătat rezistență și nu mai pot fi ținute sub control, țin și de anumite măsuri de igienă, de felul în care personalul medical face toate procedurile necesare, de ordinea din spitale, de felul în care se face cu biocide protejarea sălilor de operații sau a spațiilor din spitale.

Sunt multe cauze care necesită o abordare complexă și care necesită în primul rând o voință foarte clară și niște proceduri foarte clare. Dar, așa cum a spus, o bună parte vine din rezistența la antibiotice a microbilor, existența unor super-bacterii, și lucrul acesta nu mai poate fi controlat așa cum ne-am dori", a spus Cristian Bușoi, în interviul acordat la Strasbourg Sabinei Iosub.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close