Antena 3 CNN Be EU Be Eu: Dublul standard al alimentelor

Be Eu: Dublul standard al alimentelor

Be Eu: Dublul standard al alimentelor
30 Sep 2017   •   10:35

Subiectul de astăzi este dublul standard la alimente. S-a vorbit mult în România despre felul în care gustul este diferit la anumite alimente în partea de est a Uniunii Europene, față de partea de vest.

”Este ceva de care oamenii se plâng mereu, dar este doar părerea lor. Noi trebuie să demonstrăm acest lucru în mod științific, așa că am făcut niște analize și am primit rezultatele în urmă cu câteva zile. Aceste rezultate sunt scandaloase. Noi avem doar patru produse din 26 la aceeași calitate și la același preț, iar majoritatea celorlalte produse erau de o calitate mai slabă, la un preț mai mare.”, a declarat reprezentanta Croației, Biljana Borzan.


”În 2013 a existat o rezoluție în Parlamentul European, care cerea Comisiei Europene să analizeze în amănunt această problemă și să facă propria analiză a pieței interne. Ei acceptă cu greu că această problemă există. A durat inacceptabil de mult. Parlamentul European a mai cerut Comisei să analizeze și legislația privind protecția consumatorului care există pentru a rezolva această problemă.”, a susținut reprezentanta Cehiei, Olga Sehnalova.

×
Subiecte în articol: be EU alimente Parlament European
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close