Antena 3 CNN Be EU BE EU. Iuliu Winkler: Vecinii noștri sunt jucători importanți

BE EU. Iuliu Winkler: Vecinii noștri sunt jucători importanți

BE EU. Iuliu Winkler: Vecinii noștri sunt jucători importanți
Sursa foto: foto- captură Antena 3
11 Mai 2019   •   10:17

Sabina Iosub a discutat la Be EU, alături de Iuliu Winkler (UDMR) și Andi Cristea (PSD), aflați pe listă pentru un post de parlamentar european, despre lucrurile importante la care s-a ajuns în urma negocierilor la nivel european pentru România. 

Iuliu Winkler, UDMR- „Ceea ce putem să spunem, depinde de comisiile de specialitate în care am lucrat.. pentru că în aceste comisii poți să obții rezultate concrete, poți să faci propuneri pentru țară. Eu am lucrat în cei 5 ani care au trecut în Comisia de Comerț Internațional, unde am fost și vicepreședinte, și am lucrat și în Comisia pentru Dezvoltare Regională. Chestiunile economice sunt foarte importante pentru România. Lucrurile acum par să fie echilibrate, dar pericolul nu a trecut. E vorba de mii de locuri de muncă în industria oțelului în România și o industrie a aluminiului.  E vorba de o situație regională în care vecinii noștri, chiar dacă vorbim de Ucraina, Turcia.. ei sunt jucători importanți pe această piață”. 

Andi Cristea, PSD- „Parlamentul European și eu am împins lucrurile într-o direcție pentru a putea face tot ce se putea face pentru a sprijini parcursul european al Republicii Moldova. Am gestionat revizuirea politicii europene de vecinătate, avut un raport foarte important cu privire la arhitectura instrumentelor financiare externe post 2020. Ne-am luptat și vom continua să ne luptăm pentru eliminarea acestui dublu standard, care există la nivelul UE. Suntem într-o perioadă în care UE se confruntă cu o serie de confruntări structurale și există această tendință păcătoasă pentru că toate statele membre din UE au probleme. Tendința e de a-și rezolva problemele pe seama altora. Pentru noi, ca români, e foarte important să nu fim material didactic și subiectul negocierilor, ci să fim parteneri alături de celelalte state atunci când se iau decizii la masa europeană”. 

 

×
Subiecte în articol: jucatori be EU
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close