Antena 3 CNN Be EU Be Eu: Macron și Le Pen, în al doilea scrutin al alegerilor din Franța

Be Eu: Macron și Le Pen, în al doilea scrutin al alegerilor din Franța

Be Eu: Macron și Le Pen, în al doilea scrutin al alegerilor din Franța
24 Apr 2017   •   10:25

Emmanuel Macron (23,75%) şi Marine Le Pen (21,53%) se vor duela în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Confruntarea nu va decide doar cine îl urmează pe Francois Hollande la Palatul Elysee, ci persoana care va decide viitorul Europei. Bătălia se va da între un candidat proeuropean şi altul de extremă dreapta care doreşte ca Franţa să iasă din Uniunea Europeană.


Tânărul milionar, Emmanuel Macron, este marea supriză a alegerilor prezidenţiale din Franţa. Fostul ministru al economiei promite să taie din cheltuielile statului 60 de miliarde de euro şi să direcţioneze suma către investiţii. Se consideră apărătorul muncii şi vrea o reformă în acest sector. Vrea să înceapă cu concedierea a 120 de mii de funcţionari din aparatului public. Până la finalul mandalului, Macron doreşte să scadă şomajul de la 10%, cât este în prezent, până la 7%. 

Cursa însă, este una extrem de strânsă. Şanse la fel de mari de câştig are şi extremista Marine Le Pen. În unele sondaje, chiar îl devansează pe contracadidatul său Emmanuel Macron. Dacă va câştiga preşedinţia Franţei, Le Pen va organiza un referendum pentru ieşirea Franţei din Uniunea Europeană.

Datorită faptului că peste 80% dintre francezi au fost la alegeri, votul este de necontestat.

×
Subiecte în articol: be EU Macron scrutin alegeri Franta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close