Antena 3 CNN Be EU Be EU. O importanță mai mare pentru politicile de sănătate. Cristian Bușoi: Cresc contribuțiile statelor membre

Be EU. O importanță mai mare pentru politicile de sănătate. Cristian Bușoi: Cresc contribuțiile statelor membre

Be EU. O importanță mai mare pentru politicile de sănătate. Cristian Bușoi: Cresc contribuțiile statelor membre
22 Dec 2018   •   09:53

Noul cadru financiar multianual acordă o mare importanță politicilor în materie de sănătate. Acestea vor fi finanțate atât prin fonduri specifice, cât și prin alte instrumente financiare majore. 

Activitățile din domeniul sănătății vor putea fi finanțate prin fondul social și prin fondurile legate de cercetare și prin alte mecanisme de sprijin.

Programul FSE+ combină fondurile și programele existente, printre care:
- Fondul social european și Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor.
- Fondul de ajutor european destinat celor mai dezvoltate persoane.
- Programul pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială.
- Programul UE în domeniul sănătății.

„Sănătatea reprezintă una dintre preocupările majore. Din păcare, nu există prea multe prerogative la nivel european. Sistemele de sănătate din diverse țări europene sunt destul de diferite. În ultimii ani, UE a dezvoltat câteva inițiative în domeniul sănătății. Cele mai importante sunt Programul de sănătate al UE și Capitolul de sănătate din programul de cercetare al UE. În ceea ce privește programul de sănătate, cea mai importantă bătăție care se dă în Parlamentul European este cea legată de finanțare. Comisia Europeană a propus o scădere a acestui program de sănătate. Noi am propus să urcăm până 473 de milioane de euro finanțarea pentru programe de prevenire a unor boli”, a spus europarlamentarul Cristian Bușoi.

 

×
Subiecte în articol: be EU Cristian Busoi sănătate
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close