Antena 3 CNN Be EU Be EU. Parlamentul European, decizii în domeniul energetic. Noul obiectiv este reducerea emisiilor

Be EU. Parlamentul European, decizii în domeniul energetic. Noul obiectiv este reducerea emisiilor

Be EU. Parlamentul European, decizii în domeniul energetic. Noul obiectiv este reducerea emisiilor
03 Mar 2018   •   10:05

Parlamentul European a adoptat recent un raport, care aduce câteva modificări în zona eficienței energetice. Se stabilește un nou obiectiv de reducere a emisiilor în Uniunea Europeană.

Europarlamentarii spun că trebuie să reducă emisiile până în 2030. Europarlamentarii spun că trebuie să ia măsuri de prevenire a generării de deșeuri.

Totodată, țările din UE au obligația să asigure o repartizare echitabilă a costurilor de rețea și a taxelor aferente între toți utilizatorii sistemului de energie electrică. În plus, raportul prevede că tarifele de rețea trebuie să reflecte costurile reale. 

„Dacă este să vorbesc despre imaginea de ansamblu, trebuie să vă spun așa: avem nevoie de multă energie, pentru dezvoltare, pentru a crește, pentru orice am încerca să facem. Nu o putem folosi așa cum o foloseam înainte, pentru că, în primul rând, poluăm lumea mai mult, în al doilea rând, ne expunem unor riscuri privind securitate. Trebuie să trecem la energia regenerabilă. Asta încercăm acum”, a declarat Jasenko Selimovic, membru în Parlamentul European.

×
Subiecte în articol: be EU energie
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close