Antena 3 CNN Be EU Agenda României în noua sesiune a Parlamentului European. Victor Negrescu: ”Prioritatea europeană este Planul Național de Redresare și Reziliență”

Agenda României în noua sesiune a Parlamentului European. Victor Negrescu: ”Prioritatea europeană este Planul Național de Redresare și Reziliență”

Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR, PPE la nivel european și Victor Negrescu, europarlamentar PSD, S&D la nivel european, au discutat în cadrul emisiunii be.EU despre agenda Parlamentului European pentru sesiunea care tocmai a început, dar și despre prioritățile României în contextul european.

Agenda României în noua sesiune a Parlamentului European. Victor Negrescu: ”Prioritatea europeană este Planul Național de Redresare și Reziliență”
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2021   •   10:12

Planul Național de Redresare și Reziliență, programele de finanțare pentru perioada 2021-2027 și agricultura sunt câteva dintre aspectele pe care trebuie să se axeze țara noastră în această nouă sesiune a Parlamentului European, consideră Victor Negrescu:

România trebuie să fie implicată în definirea politicilor europene și prioritarea europeană a României este Planul Național de Redresare și Reziliență, aprobarea sa și atragerea prefinanțării. Chiar a avut loc în această săptămână o discuție cu comisarii care se ocupă de acest subiect și ne spuneau că va fi foarte greu pentru România să acceseze prefinanțarea în acest an. (...)

Este central pentru noi să vedem cum încep programele de finanțare pentru perioada 2021-2027, să ne asigurăm că accesăm sumele disponibile. Aici sunt întârzieri în finalizarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană pentru începerea acestor programe.

Și componenta de agricultură este esențială, trebuie să participăm activ la definirea acestei politici pentru că sunt câteva zone unde România și fermierii români ar risca să întâmpine anumite dificultăți.”

Urmăriți integral emisiunea „be.EU” aici:

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close