Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Daniel Buda, despre problemele cu care se confruntă fermierii români: ”Comisia Europeană trebuie să identifice soluțiile și resursele necesare”

Europarlamentarul Daniel Buda, despre problemele cu care se confruntă fermierii români: ”Comisia Europeană trebuie să identifice soluțiile și resursele necesare”

Daniel Buda, europarlamentar PPE, a vorbit cu Sabina Iosub despre o problemă actuală și anume, protestele fermierilor.

Europarlamentarul Daniel Buda, despre problemele cu care se confruntă fermierii români: ”Comisia Europeană trebuie să identifice soluțiile și resursele necesare”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2024   •   19:51

Mâine, 17 ianuarie, va avea loc o dezbatere la Parlamentul European de la Strasbourg, legată de problemele cu care se confruntă fermierii români și cei din alte state membre ale Uniunii Europene.

Europarlamentarul Daniel Buda spune că va cere Comisiei Europene să vină cu soluții clare pentru a opri nemulțumirile agricultorilor.

”Avem o dezbatere pe ceea ce înseamnă soluții pentru a rezolva problemele fermierilor, și nu doar ale celor români, ci ale fermierilor din întreaga Uniune Europeană.

Vedem că sunt fermieri care protestează în Germania, în Franța, dar și în alte state membre ale Uniunii Europene, deoarece aceștia au oarecum probleme comune. 

Lista de predictibilitate în sectorul agricol e o chestiune care frământă foarte mult fermierii, pentru că, deși îi vedem în stradă, cu tot felul de utilaje care sunt foarte scumpe, tehnică foarte bine pusă la punct, să știți că aceste tractoare sau aceste utilaje nu sunt ale lor, din nefericire, ele sunt ale firmelor de leasing pe care domniile lor le-au cumpărat și, în momentul de față, se pune întrebarea dacă au posibilitatea să-și plătească sau nu mai departe ratele de leasing.

Citește și: Ministrul Educației, despre școlile cu toaleta în curte: "Cred că anul acesta vom rezolva problema" 

Be EU live din Parlamentul European

Daniel Buda, despre prioritățile Parlamentului European

Publicată de Be EU pe Marţi, 16 ianuarie 2024

De aceea, acești oameni sunt în stradă și acești oameni au nevoie de o formă de sprijin pe cât se poate de clară.

Sunt probleme în sectorul agricol, iar Comisia Europeană trebuie să identifice soluțiile și resursele necesare și suficiente pentru a fi trimise în statele membre să sprijine sectorul agricol.

Un lucru este foarte clar și o să-l tot repet. Putem să trăim foarte multe lucruri în viața aceasta, fără telefoane, fără ochelari, dar nu putem trăi fără mâncare.

Și atunci este important să alocăm aceste resurse financiare către fermieri, pentru că, în fond, nu facem altceva decât să dăm un avans la hrana pe care noi o cumpărăm în fiecare zi de la magazin. 

Oamenii aceștia au nevoie de subvenții, pentru a putea rezista pe de-o parte, și, în același timp, să producă mâncarea pe care noi o cumpărăm”, a declarat Daniel Buda, europarlamentar PPE, în cadrul emisiunii Be EU.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close