Antena 3 CNN Be EU Be EU. Sorin Ducaru, fostul secretar NATO la Summitul UE de la Sibiu: ”Eu cred că țările învață unele de la altele”

Be EU. Sorin Ducaru, fostul secretar NATO la Summitul UE de la Sibiu: ”Eu cred că țările învață unele de la altele”

Be EU. Sorin Ducaru, fostul secretar NATO la Summitul UE de la Sibiu: ”Eu cred că țările învață unele de la altele”
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3
09 Mai 2019   •   14:46

Ambasadorul român Sorin Ducaru, fostul secretar adjunct al NATO, și cel care  va prelua din luna iunie, poziția de director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene, cu sediul la Madrid, a fost invitatul jurnaliștilor Sabina Iosub și Radu Tudor, gazdele Antena 3 de la Summitul UE din Sibiu.

„Securitatea europeana trebuie văzută și în context transatlantic, unde atât Uniunea Europeană, cât și NATO au un rol important, iar alianța nord-atlantică este cea care asigură apărarea colectivă, apărarea teritoarială. Pe de altă parte, eu cred că UE are un avantaj în a face o punte între securitatea externă și internă, lucru care duce la protecția cetățeanului care este în centrul dezbaterii în ceea ce privește securitatea europeană”, a declarat ambasadorul Sorin Ducaru.

„Eu cred că Uniunea Europeană trebuie să fie prezentă în statele membre, în diverse comunități locale, așa ajung liderii la nivelul cetățeanului. Există modalități proprii de organizare, există tradiții instituționale, modele operaționale diferite, însă, din diverse experiențe am văzut că țarile  învață unele de la altele”, a precizat ambasadorul.

×
Subiecte în articol: Sabina Iosub ambasador NATO radu tudor be EU
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close